astma-samopomoč
Povej mi kakšne težave imaš, astma ima zelo različne oblike. Sama sem stara 40+,
imam astmo od otroštva, ampak jo premagujem brez zdravil.
Imam alergijo na pršico (zato nimam v stanovanju tepihov, zračim, redno perem zavese)
in alergijo na kurje perje(to se da, da nimaš blazine iz perja…)
Javi na ta forum kako te zadeva muči.
Ma, jaz imam neopredeljeno astmo že 4 mesece. Sedaj je še kar. Ko sem pisala tu, pa je bilo bolj slabo.
Sedaj redno jemljem Seredite 2 x po 1 vpih in tablete singulair po 1 na dan. Kljub temu sem imela
z< Božič težave in sem morala vzeti tablete Medrol, ki mi zelo pomagajo vem pa da so zelo škodljive.
Bom hvaležna za vsak nasvet. Hvala in lep pozdrav.
Pri astmi se moraš testirati, da ti ugotovijo, na kaj si preobčutljiva, t.j.alergična.
Če ti sedaj pomagajo ta zdravila, se tega drži, gotovo bo boljše poleti, pa na morje je treba, morski zrak je za to koristen, vsaj zame.
Na internetu je veliko pisanja o astmi, zato si vzami čas, pa kaj preberi, več boš vedela, bolj si boš lahko sama pomagala, potem pa iz izkušnje vidiš kaj ti škoduje, kaj pa ne.
Drži se, astma je obvladljiva, lahko živiš popolnoma normalno kot drugi.
Lp
Večina nasvetov je tako ali tako brez veze, saj je astma velikokrat psihosomatsko pogojena (lastna izkušnja)!
Prešahiraj preteklost in sedanjost, morda ti pa le uspe, najti rešitev!
Nekoč sem na aparatu “pihnil” le 47% tistega kar bi moral za svojo starost in ostale parametre, danes “pihnem” 106%!!
Največ astme je dedno pogojene. Jaz sem jo sicer tudi imela, ko sem bila majhna, ampak zdaj sem že zelo dolgo OK. Moja sestra je pa boga sto na uro. Bog ne daj da nima pumpice zraven!