Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Astma in spolni odnosi

Astma in spolni odnosi

Zdravo,

že nekaj let nazaj so se mi pojavile težave z dihanjem, pred kratkim pa me je osebna zdravnica napotila na Golnik, kjer so ugotovili, da imam alergijsko astmo (alergija na pršice). Dobila sem Alvesco, ki ga jemljem vsak dan in pa Ventolin – po potrebi.

S fantom sva dva tedna nazaj začela s spolnimi odnosi, po katerih imam velike težave z dihanjem – začne me žgečkati v grlu in prsih in začnem kašljati. Pred tem, tako zelo intenzivnih težav nisem imela.

Je možno, da je to zaradi astme, ali bi lahko bila alergija na kondom? Mogoče pa samo paničarim?

Hvala za odgovor!

Spoštovani,
za kolikor toliko zanesljiv odgovor je malo premalo podatkov. Kako je sicer urejena vaša astma? Imate kaj težav z dihanjem ali tiščanjem v prsih ob telesni dejavnosti, na primer pri športu? Kako pogoso potrebujete Ventolin? Kako dihate skozi nos? Se zjutraj zbudite s prehodnim ali zamašenim nosom? Ali vam škodi kakšna hrana, na primer, da vas ob uživanju hrane kot so jabolka, banane ipd srbijo usta?
To kar opisujete je na prvi pogled najbolj podobno simptomatiki alergijskega rinitisa.

Lep pozdrav

Mitja Košnik

Bolnišnica Golnik – Klinika za pljučne bolezni in alergijo University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia http://www.klinika-golnik.si/

New Report

Close