Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Astma in narkoza

Astma in narkoza

Spoštovani,

konec julija imam operativni poseg na ortopedski kliniki, za katerega je predvidena anestezija. Pred dvema letoma sem imela pri splošni anesteziji (ne znam pravega izraza, med operacijo sem spala) težave, saj sem ob zbujanju imela dihalno stisko, nato pa padec krvnega tlaka. Malce me skrbi, kako bo šlo tokrat, pa vas prosim za mnenje, ali je potem boljše, da se dogovorim za spinalno ali splošno anestezijo? Imam astmo, za katero jemljem Singulair tbl in po potrebi še Foster.

Najlepša hvala za vaš odgovor.

Spoštovani,
morda je bila ta reakcija posledica kakšnega analgetika. Nekateri bolniki z astmo namreč ne prenašajo analgetikov tipa aspirin. Sicer splošna anestezija bolnikom z astmo na splošno ne škodi.
LP
Mitja Košnik

Spoštovani,

pri anesteziologu sva se dogovorila, da bo za vsak slučaj označil alergijo na aspirin (na katerega sicer nisem alergična), verjetno pa je bil po njegovem mnenju razlog v premajhni količini relaksantov v anesteziji. Žal pri izvidu (privatne) bolnišnice niso teh težav sploh navajali, kaj šele, da bi iskali razlog.

Sedaj pa sem tik pred operacijo – naslednji teden, in kot nalašč, sem že en teden prehlajena, nos zabit, izkašljujem zeleni gnoj. Sama mislim, da je glavni krivec klima, ob še kakšnem virusu, je pa tudi možno, da se je to zgodilo po izzvenevanju depo medrola? Takoj sem poleg Singulaira začela še z 2 krat dnevno Fosterjem, danes še s Flixonase. Bo to dovolj za umiritev ali je boljše, da odmerke še bolj povečam? Operacijo imam 10.8.

Hvala lepa za odgovor.

Upam, da se je prehlad umiril. Sicer, če je zabit nos in gnojen izcedek, nekaj dni Operil kapljice v nos trikrat na dan.
Lep pozdrav
Mitja Košnik

New Report

Close