Najdi forum

Pozdravljeni pulmolog mi je postavil diagnozo astmo.imam pumpico flutiform en vpih zjutraj enega zvecer ampak prisotno vedno tezko dihanje imam tud nonstop zadelan nos.pred tem sem imel tud pumpico relvar ampak pri nobeni ni izbolsanja

Dober dan,

pogosto se zgodi, da na nos pozabimo. Pri astmi se ponavadi enako kot v pljučih vname tudi sluznica v nosu, zato je zdravilo treba dati tudi v nos. Naj vam zdravnik predpiše sprej z lokalnim nosnim glukokortikoidom.

Flutiform in Relvar je približno isto. Pri astmi ta zdravila ponavadi odlično pomagajo. Lahko, da je pri vas problem, da vam večino težav povzroča neprehoden nos, lahko ste eden tistih s težavno astmo, kjer zdravila slabše delujejo, ali pa je še kakšen tretji razlog za težje dihanje. To pa bosta s pulmologom razčistila.

LP

MK

Pozdravljeni vedno imamprisotno tezko dihanje kljub pumpici saturacijo imam pa 99 98.to mi ne gre v glavo.in se kaj lahko prehlad poslabsa astmo hvala.

Pozdravljeni kljub pumpici imam vedno otezeno dihanje imel sem rengen pljuc in je vse vredu .imam pa vedno poln nos in ali lahko zaradi prehlada se poslabsa astma.

Pozdravljeni.

Ker vam pisem prvic bi vas prosim prosil za informacijo. Ker imam bronhi astmo oz astmo me zanima ce se da preko osebnega zdravnika z napotnico priti do zdravljenja astme v debelem rticu kjer imajo pac bolnisnico oz ce se motim letovisce tudi za astmatike. Obstaja mogoce kaksna varianta da tam ostanes z napotnico od osebnega zdravnika mogoce teden ali pa dva tedna. Kako je s tem je to mogoce ali ne.

Hvala za odgovor in vas lepo pozdravljam

Objava čaka odobritev

Dober dan,

večina bolnikov z astmo ima “astmo” tudi v nosu in rabi podobna zdravila dajati tudi v nos, sicer se nos maši. Npr Mommox.

Bivanje na 1800 m ne bi smelo bitiproblematično.

LP

New Report

Close