Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Astignatizem in bolečina v glavi.

Astignatizem in bolečina v glavi.

Pozdravljeni,
Zanima me, ali je mogoče pojasniti občasne glavobole z napačnimi očali. V mojem primeru gre za desno oko, na katerem mi je bil odkrit astignatizem že v osnovni šoli, vendar pa na oko nisem nikoli dobro videl, tudi z očali. Zato jih v poznejših letih tudi nisem uporabljal, razen za vožnjo, ker imam tudi na levem očesu dioptrijo – 0.5 in brez očal ne smem za volan.
Na levo oko z očali vidim odlično.
Je mogoče da so mi napačno izmerili dioptrijo na desnem očesu in so očala neprimerna zame in bi zato lahko obcasno trpel relativno hude glavobole?
Nazadnje sem bil pri okulistu pred približno 4 leti, samoplačniško,mi je gospa izmerila dioptrijo – 4(taka očala tudi uporabljam), povedala pa mi je tudi, da če nisem nikoli dobro videl na desno oko, da tudi nikoli ne bom, ne glede na očala, ker se možgani niso navadili “gledat” čiste slike.
Pa me tudi glede tega zanima drugo mnenje.

Hvala!

Spoštovani, vaš izvid je nekoliko nepopolen, ni navedena ostrina vida po korekciji, astigmatizem ima vrednost 4 Dioptrije? Kakšen kot??. Če je ta vrednost v očalih, ga glava gotovo ne prenaša in imate zato glavobole.
Svetujem ponovno pregled pri oftalmologu, ki bo takoj našel pravo rešitev za vaše težave. LP dr. Gorazd Kolar

*******************************************

New Report

Close