Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Aspirin v zgodnji nosečnosti

Aspirin v zgodnji nosečnosti

Pozdravljeni,

zanima me aspirin, ki naj bi v zgodnji nosečnosti preprečeval splav. Kateri aspirin je to – je na recept ali ga lahko dobim v lekarni? Kaj naj povem zdravniku, da mi ga predpiše?

Odgovor na objavo uporabnika
Aspirin, 09.12.2025 ob 09:36

Pozdravljeni,

zanima me aspirin, ki naj bi v zgodnji nosečnosti preprečeval splav. Kateri aspirin je to – je na recept ali ga lahko dobim v lekarni? Kaj naj povem zdravniku, da mi ga predpiše?

Za preprečevanje spontanega splava se uporablja kardioprotektivni Asprin 100 mg, ki se ga dobil na recept, jemlje se ga zvečer.

Pred uvedbo tega zdravila je potrebno ugotoviti, zakaj se ponavljajo splavi.

Aspirin ne pomaga vedno.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

Nisem se nikoli imela splava ampak je to moja prva nosečnost in me je zelo strah da bi splavila zato sem razmisljala da bi zdaj ko sem v 5 tednu zacela z aspirinom … kaj menite je smiselno ? Kaj lahko delam da ne pride do splava

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5767, 09.12.2025 ob 20:23

Nisem se nikoli imela splava ampak je to moja prva nosečnost in me je zelo strah da bi splavila zato sem razmisljala da bi zdaj ko sem v 5 tednu zacela z aspirinom … kaj menite je smiselno ? Kaj lahko delam da ne pride do splava

Ne, to ni smiselno. V bistvu ne morete nič prav dosti narediti, razen zdravega življenjskega stila.

Sekiranje na zalogo ne pomaga, tako da poskusite biti čim bolj mirni in sproščeni.

Srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close