aspirin direkt
Sem v 35. tednu. Ker me je bolela glava, sem vzela aspirin direkt. Kasneje sem prebrala, da naj se aspirin direkt v zadnjem trimesečju ne jemlje. Ker sem vzela le eno tableto (mislim, da tudi edino v celi nosečnosti), predvidevam, da ne bi smelo biti nič narobe. Ali pač? Hvala za odgovor in lep pozdrav
ne, zaradi ene tebletke, zlasti če ne boste odili v naslednjem tednu dni, ne bo nič narobe. Sicerpa se ga po 34. tednu odsvetuje zlasti zato, ker lahko moti procese strjevanja krvi, kar bi ob morebiti travmatičnem porodu lahko olajšalo nastajanje možganske krvavitve pri otroku.
Pozdravljeni,
Zanima me, ce bi mi lahko povedali, zaradi katerih razlogov se aspirin odsvetuje dojenckom oziroma dojecim materam? (poleg omenjenega strjevanja krvi oz. kaj to lahko pomeni za 6 mesecnega otroka)
Sama dojim 6 mesecno puncko in sem vceraj zaradi dolgotrajnega mocnega glavobola, ki je ze silil na bruhanje in ker nisem imela dalec naokrog nic drugega kot aspirin direkt, vzela tega.
Vnaprej najlepsa hvala za odgovor in lep dan se naprej
zaradi Reyevega sindroma, ki se lahko pojavi pšri dojenčku in malem otroku. Pri zadevi gre za hudo okvaro jeter, ki je posledica presnovne motnje. Verjetno se zaradi enega aspirina Dierkt ne bo zgodilo nič, vendar svetujem previdnost v bodoče. Več o tem lahko preberete na linku v Angleščini:
če bi do česarkoli prišlo se to šojavi v kratkem, nekaj dni do nekaj tednov.