Najdi forum

Aspirator za nos

Kateri aspirator za nosek uporabljate.Jaz imam enega ful zanič.
Svetujte prosim.
LP

Chiccov se mi zdi dober za potegniti ven smrkeljcke, ki jih vidis in so dost gosti. Ko pa je imel mali malo nahoda, sem kupila se Nukovega, ki je presirok, da bi sel v nos, pa se mi zdi, da tako lazje potegnes ven tekoc izlocek.

Vsi aspiratorji so za en klinc.
Imela sem različne aspiratorje in nič nisem mogla narediti, peljala sem ga v bolnišnico, tam so mu naredili aspiracijo noska in končno je bilo boljše.

lp, in čim manj zaprtih noskov

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Za čiščenje noska ni priporočljiv noben aspirator, ker poškoduje in izsuši nosno sluznico.
Najboljše je navlažiti košček vate, ga posvaljkati in nežno, večkrat dnevno očistiti nosek.
S tem postopkom se navlaži tudi sluznica in otroček lažje diha skozi nos.

lp iza

naše izkušnje (za otroke, ki se še ne znajo ali pa nočejo useknit – tudi taki so…. naša na primer :((( ) so sledeče:

Ob nahodu večkrat na dan v nos špricamo Sterimar oz. fiziološko, da se sluz razredči. Kompaktne “muce” izvrtamo s svaljki vate. Če je nos močno “zaštofan” in sluznica otekla, tako da ovira spanje, pa zvečer naredimo tole:

močno zalijemo s Sterimarom, nato pa uporabimo doma narejeni “aspirator”. Na stekleno kapalko od Benila smo nataknili nekaj dcm dolgo gumijasto cevko, stekleni del gre v nosek, na drugem koncu gum. cevi pa “prostovoljec” (ponavadi oči, mami pa šofira kapalko) izsesava zrak. Cev je dovolj dolga, da muce ponavadi ne pripotujejo do ust “prostovoljca” – khm… Na koncu damo še malo Benila, da sluznica uplahne (ne več kot tri dni zapored).

Pediater sicer pravi, da aspiriranje ni ravno najboljše (on predlaga izključno izpiranje s fiziološko), češ da je zunanju nosni del prej zdrav in brez mikrobov kot zadaj, v žrelu, in da s takim izsesavanjem pravzaprav reinficiraš nos. Kakorkoli, mi v hudih dneh vseeno tako naredimo, da lahko otroka vsaj spita.

Men je super Nuk-ov. Če je dojenček starejši od 6 ali 7 mesecev…se fajn prilega, ne tako kot DM, ki ima neke blesave nastavke, s katerimi ga ”rukaš” in raniraš nosek.

Mi smo bili prvi prvi hčerki zelo zadovolnji z NUK-ovim. Super zadevca 🙂

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

NUK. Druga možnost je bil ZD ali celo bolnica.

Čim več zdravja vsem malčkom!

New Report

Close