Najdi forum

Aspartam

Pozdravljeni!

Ne vem sicer, če moje vprašanje spada v tale forum, pa vendar, mogoče poveste svoje mnenje.
Danes sem obležala z vnetim grlom in vročino in do sedaj sem vedno priegala na čimbolj “naravna” zdravila proti tem težavam. Vedno sama nabiram zdravilna zelišča za čaje in se trudim čimbolj dolgo zdraviti viroze brez zdravil.
Pri vnetem grlu sem do sedaj uživala pastile Isla mint, saj se mi je zdelo, da se skladajo z mojimi načeli glede “naravnega”. Pred kratkim pa sem po mailu dobila študijo o aspartamu in o njegovi škodljivosti, če ne kar strupenosti. Danes pa zgrožena ugotovim, da je aspartam tudi v pastilah Isla mint (brez sladkorja).
Kako lahko dodajajo to snov v zdravila in nas s tem zastrupljajo, obenem pa razglašajo kako zdravilen učinek ima islandski lišaj? Ne razumem, kako lahko odgovorni tako arogantno ravnajo s tako veliko dobrino kot je zdravje ljudi. Kakon sploh lahko še zdravo živimo, če je vse okrog nas zastrupljeno?
Odkar sem prebrala članek o velikanskih monokulturnih nasadih (jagode, solata) v Španiji in o tem s kakšnimi strupi vse odganjajo škodljivce, ne kupin nič več španskega. Ampak v trgovinah pa ljudje še kar kupujejo špansko solato in verjamejo, kako koristijo svojemu zdravju, ko je pojejo veliko skledo…
Kdaj se bomo zamislili nad svojim početjem? Kdaj bomo odgovornost za svoje zdravje prijeli v lastne roke? Potem pa komu poveš, kaj vse kupimo z našo hrano, pa samo zamahne – ah saj od nečesa pa moram umreti…

Dobro razmišljate, čestitam. Misionirati o zdravem načinu življenja je zelo težko, vendar ne obupajte. Kmalu bo naša družba zelo bolna in več jih bo želelo prisluhniti. Za veliko ljudi bo že prepozno. Vsak sam se pa danes lahko odloči, kako bo živel. Mogoče bo pa čez nekaj časa drugače?

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Tantum Verde vsebujejo tudi aspartam (za vneto grlo)

Tudi antibiotik Hiconcil za otroke :((

New Report

Close