Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Asma? Bronhitis?

Asma? Bronhitis?

Pozdravljeni!

Najprej vse dobro v novem letu!

Zdaj pa bi vam želela opisat težave moža – precej laično, saj se na te zadeve ne spoznam, zato se obračam na vas.

Mož že od kar ga poznam (15 let) boleva za bronhitisom (sodeč po zdravilih, ki mu jih je njegov zdravnik 2x predpisal) To se kaže predvsem po nenehnem kašlju in občasnem težjem dihanju (dihat more zalo na plitvo, pravi da ne sem zajeti globoko zraka, ker začne takoj kašljat in ga duši). Pišem vam predvsem zaradi dogodka, ki se je zgodil na silvestrovo in moje želje, da se spravi k zdravniku in prosi za napotitev k pumologu.

Zaradi bolečin v nartu, je zdravnik možu predpisal kremo orfen in antibiotike. Po treh dneh mazanja z kremo se je možu na nartu naredil ekscem, vendar sva z mazanjem nadaljevala, saj ga ni motilo. Na silvestrovo pa je spil kozarec vina in ga je takoj začelo dušiti, težko je dihal v glavi je imel občutek vročine in polne glave. Počutil se je zelo slabo. Ni nam bilo jasno kaj se mu je kar naenkrat zgodilo. Sumili smo, da je morda bilo prehladno vino in da je to zaradi tega. Naslednji dan najdem škatlico in navodila od kreme orfen in tam kot stranski učinek “nevaren” piše ekscem in težko dihanje. In pa da bolniki z bronhialno asmo te kreme ne smejo uporabljat. Seveda je tako nehal z uporabo kreme, sva pa tudi predvidevala, da je njegov včerajšnji napad bil morda posledica alergije, čeprav se je s kremo mazal celih 10 dni, a ni bilo nobene reakcije glede dihanja.

Ker me je dogodek na silvestrovo prestrašil, da želim poslati k zdravniku, da mu pregledajo pljuča. Saj v letih ko se poznava je dobil 3 x “pumpico” (ne vem kako se zdravilu reče, uporabljajo jo ponavadi ljudje z asmo), ki pa ji je prej rok potekel predno bi jih potreboval. To težko dihanje ga prime ca. 3 x na leto, res pa je da vsak teden hodi v savno ca. 10 let in pravi, da se mu je stanje zelo poboljšalo (res sedaj kašlja veliko manj, kot takrat ko sva se spoznala, saj je skoz kašljal) Moti pa me to, da mu njegov zdravnik napiše zdravila 2-3 x tablete za bronhitis in 3 x pumpico, nikoli pa ga ni dal na slikanje pljuč ali na pregled pumologu.

Zdaj želim, da gre, a ker ima čudnega zdravniku (ki je mimogrede za zdrave ljudi), more vedeti, kaj reči, da ga bo prepričal, da ga da na pregled pljuč in ga morda začne resno zdravit, če bo potrebno.

Kaj menite na opisano. Hvala za vaše mnenje.

Spoštovani,

gledenato, da se težave s kašljem in težkim dihanjem
pojavljao dlje časa je vsekakor na mestu prgled pri
pulmologu. Predlagam, da to pismo vađ gospod pokaže svojemu
izbrnameu zdravniku, ki se bo zagotovo primerno odločil o
napotitvi.
Lep pozdrav, Mihaela Zidarn, dr. med.

New Report

Close