Najdi forum

askerčeva-ginekološka amb.-groza!

kako lahko zaščitim svoje telo, če me zdravnica ni hotela vzeti?

razočarana sem!
bila sem na dopustu, kjer so se začele pojavljati nožnične težave, pekoč občutek, srbenje, …bilo je tako hudo, da sem si šla kupit canesten/da bi vsaj malo ublazila situacijo, ker pa ni bilo nič boljše, sem odšla domov z dopusta in naravnost k doktorici na aškerčevo.

tu pa sledi razočaranje: peklo in srbelo me je tako, da sem komaj hodila (ne pretiravam), to sem med.sestri tudi povedala. ona pa me pusti čakati zunaj, nakar pride ven in mi da recept za neko kremo, ki si jo vsak večer enkrat vbrizgaš v nožnico.

kar tako brez pregleda. mi je odvrnila, da jih imajo sedaj (prisla sem druga v cakalnico) pa ze prevec. res se jih je v eno urnem čakanju nabralo kar nekaj, pa vendar…lahko čakam, boli me, zelo me boli. rekla mi je da bi morala čakati cel dopoldan, in odvrnila sem ji, da lahko čakam, ker me skrbi, in spet: ja, potem bo pa zdravnica ze vsa živčna.

ali se tako dela s človekom, ki (neglede na dopust/pač se zgodi) ga skrbi za njegovo zdravje? kaj če je tu posredi kaj resnega, sedaj ob uporabi te kreme, se bo pa bolezen le potuhnila in začasno umirila, jaz pa bi si želela vedeti za vzrok in se zadeve resno lotiti in če se le da jo odpraviti?

na jok mi gre. žalostna sem.

in še enkrat, kako naj zaščitim svoje telo, če me pa zdravnica ni hotela vzeti?

Dejstvo je da te lahko se tako boli, vecini zdravnikov ni mar zate. Sama sem na urgenci cakala stiri ure predno me je nekdo pogledal, potem pa na vrat na nos koncala na intenzivnem oddelku, s kopico inekcij, infuzij…..
Sama sem bila s svojo ginekologinjo zadovoljna dokler nisem bila noseca. Potem pa sem opazila da jo bolj zanimajo studentje, ki jih uci in jih ima pri sebi v ambulanti kot pa jaz, ki sem imela nesteto vprasanj. Sicer sem do poroda ostala pri njej, potem pa nic vec in sem sla drugam. In ceprav nisem noseca, se moj sedanji ginekolog z mano pogovarja vec kot se je ona v vsem casu skupaj.
Moj nasvet je, da zamenjate ginekologa. Kaj vec pa verjetno ne morete storiti, ker so zdravniki bolj zacsiteni kot kocevski medvedi.

To je pa res visek!
Jaz bi se vrnila v ambulanto in vztrajala, da me zdravnica pregleda! Imas se to moznost, da najdes privat ginekologa/injo in plačaš za pregled, čeprav tudi ni rečeno, da so vsi dobri (jaz imam zelo slabe izkušnje z enim privat dermatologom).
Jaz osebno sicer mislim, da gre za hudo vnetje – toplota in vlaga sta idealno okolje za razvoj raznih bakterij, vsekakor pa imaš pravico vedeti, kaj se s tabo dogaja in zakaj!!!

Nič drugega ti ne bom povedala, kot to, kar sem doživela sama.
Moj oče je imel infarkt in to zelo hudega. Ko je prišel iz bolnice, je bil na zdravljenju v zdravilišču. Po zdravljenju bi moral v enem mesecu opraviti v bolnici obremenilne teste. Po vrnitvi iz zdravilišča smo čakali na izvide, ki naj bi jih imel s seboj na testiranje, na katerega se je že naročil.Minila sta dva tedna, trije, izvidov od nikoder. Po urgenci, so jih čez nekaj dni poslali. Potem je napočil dan za pregled v bolnici. Z mamo sta šla. Oče se je počutil precej slabo, vse mu je smrdelo, ni imela zadosti zraka, skratka počutil se je slabo. Čez čas je prišla iz ambulante medicinska sestra, ki je drugače žena očetovega zdravnika. In vse kaže, da ne samo žena, ampak, da je gospa medicinska sestra največja kardiološka strokovnjakinja in šefinja ne samo svojemu možu, ampak celotnemu kardiološekemu oddelku naše bolnišnice. Hladnokrvno je očetu rekla, da se je zmotila pri naročanju, da njen mož dela popoldan in da naj pride prihodnji teden. Oče je bil prizadet, saj je bil hud bolnik in je pričakoval, da ga bodo vsaj vprašali, kako se počuti in ali lahko počaka do prihodnjega tedna. Končno bi lahko rekla, da naj pride popoldan nazaj. Rezultat vsega: oče je bil naslednji dan zjutraj mrtev. Bilo je prepozno, da bi ga peljali kam drugam, npr. v Ljubljano, kar smo nameravali. Mislila sem, da bom ponorela. Najraje bi šla do te nevestne osebe in jo zadavila z golimi rokami. In ko smo se pozneje pogovarjali in pripovedovali tistim, ki niso mogli verjeti, da je oče umrl, kako se je vse skupaj zgodilo, nam je gospa poslala po sorodniku sporočilo, da naj nikar ne govorimo o tem, da ga ni hotela vzeti, ker je “strašno prizadeta”. Kako prizadeti pa smo še sedaj svojci, ni nikomur mar. In kako prizadeti smo bili, ko smo nam drugi zdravniki povedali, da je za njegovo smrt zelo kriva tudi zdravnica, ki ga ni ustrezno zdravila? In kaj lahko storiš. To kar delamo. Lepo tiho smo, da se ne bi komu še bolj zamerili, ker nikoli ne veš, morda boš pa tudi sam moral kdaj v bolnišnico.

Opravičujem se vsem dobrim zdravnikom, ki svoj poklic opravljajo s srcem in skrbjo za pacienta. Žal je tako, da tiste nevestne in neodgovorne izjeme mečejo slabo luč na vse. In tako je žel povsod, ne samo v medicini.

kje imate vi ginekologa, koliko zanj plačujete?

hvala za odgovor

res, hudo.

brez besed sem ostala, ko preberem kaj takega, me stisne pri srcu. Vem, vam pa nihče, prav nihče ne more /pa naj mu je še tako žal in hudo/ ne more povrniti očeta.

Sedaj sem razočarana tudi sama nad sabo, ker nisem vztrajala pri zdravniku, in sem kar *zadovoljno* odšla iz ordinacije, s tistim piškavim receptom. Morala bi ji povedati, da želim čakati in neglede, da me je lepo odslovila, ostati tam.

Upam, da bo vredu in da mi zaradi iste stvari ne bo potrebno vračati nazaj.

hvala za odgovor,

pozdrav, maja

res, morala bi ostati tam in se ne dati odsloviti le s tistim receptom.
naslednič ji bom rekla, in tudi vztrajala in čakala.

hvala za odgovor, maja

Maja, to ni prva slaba zgodba, ki sem jo slisala o ginekologinji iz askerceve. Nocem, da napises, katera je, vendar… ena izmed zgodb (iz prve roke) je tudi taka, da je svetovala uporabo ribje masti med spolnim odnosom. Nad takim “strokovnim” nasvetom sem zgrozena, saj mast ne sodi v noznico.

Jaz ze lep cas iscem ginekologa, ker ga imam se v kraju, kjer ne stanujem vec, pomislila sem ze na askercevo, a mislim, da me bo spametovalo… Naj tudi tebe. Dobro, da si odsla, saj zdravnica, ki je sposobna dati diagnozo tudi takole na daljavo, oz. poslati recept kar v cakalnico, ni kaj dosti vredna in jo moras zamenjati. Ne ocitaj si, da si odsla, morala bi poleteti ven!

0

Pozdravljena
Hmmm tudi moja zgodba je približno tvoji pa mogoče še slabša.
Sem opazila, da ginekološko ni vse dobro, ker sem imela bolečine in se mi menstruacija ni ustavila tako, da sem krvavela dva meseca in to samo rjavi iscedki in tako močni kot pravi Maja, da sem isto jaz uporabljala kremo Canesten. Ginekolog mi je dal samo antibiotike in konec, ni bilo uspešno me je napotil v bolnišnico, ki so tam povedali, da moj ginekolog bi me moral takoj poslati v bolnišnico ne pa ambulantno zdravljenje. Tak izvid sem mojemu ginekologu prinesla, ki je pisala bolnica se je zdravila ambulantno, ki je bilo nujno zdravljenje v bolnišnično, kaj mi je ta ginekolog storil po tleh je vrgel tisti izvid in mi je dajal, če so oni tako pametni pa naj gre kar k njim saj sem ležala v bolnici. Zanima me kakšen komentar Maja bi imela glede mojega ginekologa, lepega sigurno ne.. To se je kar nadeljevalo tako, da je prišlo že do kroničnega vnetja in zaradi malomarnega ginekologa sem imela v Ljubljani kar 11 operacij, po njegovi uslugi, celo sem zadnje čase slišala ker je on v penzionu honoralno pa dela, da ženske pridejo k njemu, ki mu povejo da jim menstruacija zaostaja on pa nič samo tabletke, da dobijejo menstruacijo na koncu se je pa zgodilo, da vse te ženske so bile noseče, to sem prepričana, ki moji prijateljici je isto tako grdo naredil bila pa je že tri meseca noseča. Jaz pa sem zamenjala ginekologa tako kot je pisala ena bralka sedaj se ne spomnim imena pa ni važno to sedaj.Hočem vam povedati, da sedaj imam super ginekologa se z njemu, da pomenit mi stoji ob strani mi pomaga ampak kajč če me je tisti zdravnik tako daleč spravil. To sem napisa la moj primer, da se kdo od zdravnikov ne bo užaljen bil saj niso vsi zdravniki isti lepo vas pozdravla mandarina

Moja izkušnja z eno zdravnico in vsemi sestrami v tej ambulanti so katastrofalne. Samo na kratko:
– v začetku nosečnosti sem prišla neprijavljena na pregled in bila tudi sprejeta, ker sem imela bolečine v trebuhu, ki so me zelo skrbele (otrok je bil zaželjen), dobila pa sem skoraj napotnico za splav
– kmalu po tem se mi je pojavila rahla krvavitev, dala me je za 3 tedne v bolniško, navodilo naj strogo počivam in nov datum čez tri tedne. Krvavitev se ja ustavila, strogo sem počivala in se oglasila na naročeni pregled. Rekla je, da ker je vse v redu, da grem lahko naslednji dan v službo. Prosila sem še za 3 dni bolniške, ker se po treh tednih ležanja resnično fizično nisem čutila sposobno iti za 8 ur v službo. Rekla je, da ni potrebe in mi bolniške ni dala.
– zaradi previsokega pritiska me je poslala na pregled k internistu v porodnišnico, ki je napisal nekaj po latinsko. Izvid sem nesla k svoji ginekologinji, ki je rekla, da je vse v redu. Kontrolo pri internistu pa sem imela čez mesec dni. In ko je vprašal kako in kaj sem začela razlagat, da vse v redu, samo kadar imam naporen dan v službi imam težave. Človeku se je strgalo, kakšna služba nekaj, da to pa ja vsak malar ve, da je prvi ukrep pri previsokem pritisku v nosečnosti počitek. In to naj bi tudi napisal v svojem prejšnjem izvidu po latinsko, če pa ženska ne zna latinsko pa ji je tedaj napisal še slovensko in to na tak način, da me je bilo strah nesti izvid k njej, ker sem se bala reakcije.
Kljub vsemu sem vztrajala pri njej do konca nosečnosti, potem pa sem samo še prosila za izpisnico.

Otrok se je rodil mesec dni prezgodaj, hvala brez posledic, ali pa tudi ne! In za to posrednjo krivim njo, ker bi se z malo več skrbnosti z njene strani to mogoče dalo preprečiti!

Izkušnje s sestrami pa so samo še večja katastrofa. Do mene so imela tak odnos, kot češ še ena smrklja, ki ne zna pazit, čeprav sem že diplomirala in bila kar lep čas v službi, poročena, otrok pa je bil zaželjen. Očitno imajo zelo čuden odnos so študentk, kot da so vse neodgovorne, kar pa je zelo daleč od resnice.

Zaradi te zdravnice sem nehala kupovati slovensko medicinsko revijo, ker mi gre na bruhanje, ko berem njene nasvete. Raje bi se malo bolje posvetila svojim pacientka!

Spoštovani!

Zelo zanimive izkušnje in prav grozljive, ker pa je to že odprt forum, ki nudi anonimnost, bi bilo prav, da tudi ostali slišimo za imena tistih zoprnih zdravnikov, morda pa se bodo kaj pogledali bolje? Vem, kakšni so mnogi ljudje, brezčutni, ki so se odločili za to delo zaradi ugleda, imidža, denarja in slave ali pa se preprosto počutijo bogove, ko rešujejo življenja. Tudi sama sem doživela izkušnjo, ko sem bila povsem šokirana nad mojim dolgoletnim zdravnikom, ki je tisti hip sestri naložil nalogo, ki bi jo moral on opraviti, a je bil prelen. Sestra pa tako zoprna, odbijajoča, avtoritativna in malo je manjkalo, da bi ji svoje povedala, če tisti hip ne bi potrebovala potrdila …Odtlej se izogbiam na 100 km oba, zdravnika in sestro. Ne vem več kako se je pisala sestra, sicer bi napisala njeno ime!

LP!

Lahko kdo razloži kje je ta Aškerčeva? Pa ja to ni “leonišče” zraven lj. porodnišnice?

Poleg filo faksa v Lj.

Mene pa zanima ali se govori o dr.Novakovi, ali kateri drugi? Namreč tudi jaz imam ginekologinjo na Aščkerčevi in intenzivno premišljujem, da bi zamenjala ginekologinjo. Tudi meni se zdijo sestre zelo neprijazne,

ginekologa imam v svojem kraju -malo izven ljubljane in zanj ne placujem nic, ker je to navadna ambulanta ne samoplacniska.

mogoce res ne bi bilo slabo da se napise kdo so, ker edino na tak nacin si lahko pomagamo. Kaj menite??

Jaz se ne strinjam. Zakaj bi morali “krizati” zravnike? Morda je imel o-jin zdravnik pac slab dan, nekega drugega dne pa je naredil kaj dobrega. Zakaj bi morala tukaj nastajati neka crna lista na podlagi nasih negativnih dozivetij? Ta se ne pomenijo, da je dolocen zdravnik izrecno slab ali nestrokoven. Tako javno blatenje se mi zdi nesprejemljivo. Pa tudi ne vem, komu bi bilo v pomoc. Pomagamo si lahko tako, da si med seboj povemo za dobre zdravnike, s katerimi smo zadovoljni in menjamo, ce s svojimi sedanjimi nismo zadovoljni. Do tega imamo vso pravico.

Meni se pa zdi, da veliko te slabe luči na zdravnike mečejo tudi med. sestre. Saj do zdravnika prideš šele potem, ko ga. med.sestra blagovoli tvoj karton predati zdravniku. Tudi jaz imam izkušnje, da je med. sestra kar sama postavila diagnozo in napotila pacienta na kirurgijo, pa sploh to ni bilo potrebno. Kolegice celo pravijo, da je bolj važno imeti “veze” pri sestri, kot pa pri zdravniku. Saj če te sestra nahruli ali se kakorkoli neetično vede do pacienta, ne more biti kriv zdravnik, ki morda niti ne ve, kakšno sestro ima v prejemni pisarni.

Seveda, tole ne leti na vse sestre po vrsti. Večina jih je prijaznih in pripravljenih pomagati. Samo določene posameznice, ki se tako obnašajo kot smo pisali, mažejo ime, tako stanovskim kolegicam kot zdravnikom.

Jaz se pa strinjam. Tako bomo udeleženci tega foruma vsaj vedeli h kateremu zdravniku naj nikakor ne gremo. Res je, da ima lahko vsak zdravnik slab dan, ampak to da odkloniš nekoga pregledati ni samo slab dan, ampak se mi zdi že nestrokovno.

Seveda pa je prav da tudi pohvalimo dobre zdravnike.

New Report

Close