Pozdravljeni,
pred tremi meseci sem imela uz trebuha, vse bilo bp … ampak opazam, da imam desno stran spodaj vidno bolj izboceno, tudi na otip … je mozno, da gre za mascevje? smesno je, ker ko se vlezem ali trebuh potegnem not, ni razlike med levo in desno stranjo, ce pa prosto stojim pa to vidim … to je vedno, ne izgine po opravljeni potrebi. bi lahko slo za kaj nevarnega?
pozdravljeni,
verjetno veste kaj vam bom odgovoril: brez pregleda vam seveda ne morem svetovati. verjetno za kaj ” hujšega ” ne gre, lahko da imate manjšo kilo v tem predelu itd.
lp
HVala za odgovor. Opravila sem uz trebuha pred tremi meseci, ko sem že opazila to, takrat bi zagotovo bila vidna kila, ne? Še nekaj me zanima, opažam že več let, mogoče 1x na leto, da me v ledvenem predelu ali na levi ali na desni strani včasih (predvsem, če jem kaj mastnega) začne bolet (področje ledvic ali je tam tudi lahko kaka obolečina od črevesja?). To je tak napadek,ki traja max.minuto ampak blečina je kar močna.
Pozdravljeni.
Kratkotrajni napadi bolečin ledveno so največkrat posledica bolezni ledvic, lahko tudi izvirajo tudi iz hrbtenice. Seveda pa ni možno izkjučiti izvora v prebavilih.
LP
Pozdravljeni.
Primerna preiskava za pregled ledvic in tudi morebitnih ledvičnih kamnov je ultrazvok trebuha. Če ugotovimo spremembe na ledvicah, lahko napravimo še CT trebuha in ledvic.
LP