Prijetno pozdravljeni.
Že dalj časa prisegam pri teku na Asicsove športne copate. Ob tem se vselej primeri sledeče; v zadnjem delu notranjosti čevlja, nad peto, se že po mesecu treninga strga platnena mrežica, ki je povlečena po notranjosti. Kmalu zatem se enako zgodi z oblazinjenjem. Zaradi tega postanejo čevlji domala neuporabni. Sprva sem menil, da gre napaka na račun cenejših modelov, ki sem jih kupoval spočetka. Zdaj, ko treniram resneje, ne varčujem pri obutvi; tako imam tri pare Asicsovih dražjih modelov copat in pri vseh enak problem.
Vaše izkušnje?
P.S. Naposled sem si privoščil Mizuno copate. Bomo videli, kaj zmore konkurenca 🙂
Dana.
Tvojemu vprašanju nekaj splošnih povzetkov v odgovor. Obutev je slehernega tekača najpomembnejši pripomoček! Napak je varčevati na tem kraju.
Adidas, Nike,…? Vseobsegajočega odgovora žal ni. Pred časom sem se nekoliko poglobljeno seznanil s problemom izbire copat. Srečal sem se z armado strašno učenih izrazij, stoterimi tipi oblazinjenj ter tako dalje brez konca in kraja. Na koncu sem vedel manj kot poprej. 🙂
Reebok bi naj delal lepe, ne pa tudi dobrih copat. Adidas preveč trpežne (kar za tek ni pozitivno). Nike pa spet z neustreznim razmerjem cena/kakovost.
Izkušeni tekači prisegajo na Mizuno, tudi Asics bi naj ne zaostajal veliko.
Naj sklenem; znamk ter modelov je v tolikšnem številu, da izgubiš pregled. Drži se nekaterih splošnih navodil (kupuj popoldne, ko je noga bolje prekrvavljena itn.) ter bolj kot učenim stvarem verjemi lastnim občutkom. Razlika med kvalitetnim ter manj kvalitetnim parom copat je opazna že v trgovini. Pomeri zatorej čimveč parov. Sicer pa izkušnje, izkušnje…
Pa srečno roko pri nakupu.:-)
Boštjan
Dana.
Tvojemu vprašanju nekaj splošnih povzetkov v odgovor. Obutev je slehernega tekača najpomembnejši pripomoček! Napak je varčevati na tem kraju.
Adidas, Nike,…? Vseobsegajočega odgovora žal ni. Pred časom sem se nekoliko poglobljeno seznanil s problemom izbire copat. Srečal sem se z armado strašno učenih izrazij, stoterimi tipi oblazinjenj ter tako dalje brez konca in kraja. Na koncu sem vedel manj kot poprej. 🙂
Reebok bi naj delal lepe, ne pa tudi dobrih copat. Adidas preveč trpežne (kar za tek ni pozitivno). Nike pa spet z neustreznim razmerjem cena/kakovost.
Izkušeni tekači prisegajo na Mizuno, tudi Asics bi naj ne zaostajal veliko.
Naj sklenem; znamk ter modelov je v tolikšnem številu, da izgubiš pregled. Drži se nekaterih splošnih navodil (kupuj popoldne, ko je noga bolje prekrvavljena itn.) ter bolj kot učenim stvarem verjemi lastnim občutkom. Razlika med kvalitetnim ter manj kvalitetnim parom copat je opazna že v trgovini. Pomeri zatorej čimveč parov. Sicer pa izkušnje, izkušnje…
Pa srečno roko pri nakupu.:-)
Boštjan
Že leta je zame zakon Nike, v zadnjem času je odličen tudi kak model Mizzuna, vendar je cenovno Mizzuno dražji. Seveda so najdražji Nike modeli še dražji, vendar tisiti niso več odlični trening copati, ker so pretežki, preokorni itd.
Pa še to. Imam na sumu, da so pri nas kupljeni copati včasih le neka roba druge klase…. Se mi dogaja, da mi (isti) modeli kupljeni v tujini trajajo bistveno dlje.