Aseptična nekroza kolka
Pozdravljeni!
Sem stara 53 let in so mi diagnosticirali aseptično nekrozo kolka. Pred nekaj več kot letom sem si zlomila nogo in ko mi je zdravnik dovolil polno obremenitev, me je začelo boleti v predelu kolka. Navadno slikanje ni nič pokazalo, CT je pokazal na nekrozo kolka. Zanima me kakšne možnosti imam na voljo za zdravljenje oz. ali obstaja kakšno drugo zdravljenje razen umetnega kolka? Se da kako preprečiti oziroma omiliti nadaljevanje? Kolk me še vedno boli, noge ne morem lepo iztegniti. Sem na tabletah že nekaj mesecev in zanima me kaj lahko storim?
lp
Žal v takih primerih ni veliko izbire, ko bodo bolečine prehude bo verjetno potreben operativni poseg, ki je v vaši starosti še smiseln.
Lep pozdrav,
Pri nekrozi žal ne vidim druge rešitve, sami pa se bost morali odločiti, kdaj opraviti operativni poseg.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
sam se srečujem s podobno problematiko. Kolk sem si zlomil decembra leta 2013 ob padcu s kolesom.
Še istega dne je bila opravljena Osteosinteza. Oktobra 2014 pa sem dal odstraniti še vijake.
Letos avgusta so se v kolku pojavile bolečine. Po več pregledih in na koncu opravljeno Magnetno resonanco je diagnoza podobna vaši. Avaskularna nekroza glavice femurja.
Tudi meni so rekli da druge poti kot umetni kolk ni.
Sam sem poskusil s terapijo v hiperbarični komori. Na srečo je blizu pri nas v Mariboru. Rezultati, upam da pozitivni, naj bi se sicer pokazali šele ob koncu meseca februarja 2016, ko grem ponovno na slikanje z MR.
Več na http://www.med-diagnosys.com/hiperbaricna-komora-medicin