Najdi forum

Zivjo.

Slab mesec sem na AD in na sreco nimam str.ucinkov in se pocutim dokaj okej.  Odvisno od dneva seveda . Zanima pa me naslednje. AD jemlen zjutraj. Na silvestrovanje pa grem k kolegici. In valda bi nekaj spila. Naslednji dan nebi vsela AD. Ali se to sme? V bistvu me bolj zanima za pitje🤣 saj drugace ne pijem sedaj ampak vseeno bi pa rada spila kakso pivo al dve. Smem? 😀

Lep skok v novo leto vsem skupaj ❤️

Panda, pozdravljeni!

Sicer z zamudo za praznovanje novega leta, ampak vseeno. Morda vam bo odgovor koristil za kakšno drugo priložnost.

Pomembno je, da ste previdni, ko gre za kombiniranje alkohola z antidepresivi. Alkohol lahko vpliva na učinkovitost antidepresivov in lahko poveča nekatere stranske učinke, kot so zaspanost in omotica. Poleg tega lahko alkohol poslabša simptome depresije ali anksioznosti, kar je nasprotno od tega, kar želite doseči z jemanjem antidepresivov.

Glede izpuščanja odmerka antidepresiva naslednji dan: to ni priporočljivo, razen če vam je to posebej svetoval zdravnik. Redno jemanje antidepresiva je ključnega pomena za njegovo učinkovitost. Preskakovanje odmerkov lahko povzroči, da zdravilo ne deluje tako, kot bi moralo, in lahko poveča tveganje za neželene učinke.

Če res želite piti alkohol, bi bilo modro, da se o tem pogovorite s svojim zdravnikom. Lahko vam svetuje glede varne količine ali vam da dodatne nasvete, kako to storiti varno. Na splošno pa je pri jemanju antidepresivov najbolje omejiti ali se izogibati uživanju alkohola. Vsak organizem se drugače odziva na kombinacijo alkohola in zdravil, zato je previdnost ključna.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close