Najdi forum

Asentra, alkohol in nosečnost

Pozdravljeni!

Imela bi vprašanje. Zdravim se za drugo epizodo depresije, in sicer z Asentro. V prvi sem se nekako “izvlekla”, nato je spet v istem letnem času udarila kot strela z neba!
Mogoče bosta vprašanji malo smešni…

Zanima me ali lahko zanosim kljub jemanju Asentre? Moja psihijatrinja sicer pravi, da lahko, večina (vključno z ginekologom) je pa proti. Bojim se tretje epizode depresije, če pustim zdravila, sploh pa v nosečnosti, zaradi hormonov.

Naslednje me pa zanimajo posledice Asentre in alkohola. Namreč, za Novo leto bi pač rada malo spila 🙂 Mogoče celo rahlo napila 🙂 Bojim se pa kaj lahko naredi Asentra kratkoročno oz. raje dolgoročno.
Kakšen kozarček sem tu pa tam že spila, pa ni bilo nobenih slabih izkušenj.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Lep pozdrav,

Točnih raziskav med jemanjem Asentre in nosečnostjo še niso opravili.

Nekatere ženske so se vsaj v prvih treh mesecih vzdržale jemanja, nekatere so zdravilo nadomestile z bolj naravnimi ( persen, B-komplex….)
Torej, če je možno, naj bo telo v času nosečnosti čimanj obremenjeno z zdravili. Je pa nosečnost lahko tudi nekaj najlepšega za žensko in se s tem tudi zmanjša možnost za napade depresij.
Kriza je lahko predvsem po porodu zaradi nihanja hormonov in soočanja z materinstvom.

V vsakem primeru pa se posvetuj z zdravnikom.

V tem , da se imaš le za silvestrovo malo napit, pa ne vidim nekega problema.

Robi.

Robi, najprej hvala za odgovor.

Kaj se pa naredi, če sem slučajno noseča pa tega še ne vem..kako je potem z opuščanjem tablet? V samem “odvajanju” bi pretekli ti trije meseci…

No, za silvestrovo bi si pa res rada malo “privoščila” 🙂 Tudi sama ne vidim nič slabega v tem, razen seveda, če ne bi bila res huda reakcija!

Lep pozdrav

mikena,

tudi, če se slučajno zgodi, da ne bi vedela za nosečnost, ne rabiš biti v strahu. So ženske tudi ob jemanju AD, rodile zdravega otroka.
Ko boš zvedela za nosečnost, greš k zdravniku in se pozanimaš o alternativnih možnostih.
Seveda je vse odvisno od tvojega počutja, saj je treba zdravljenje prilagajati trenutnemu stanju.

Lahko sicer že zdaj ob strokovni pomoči, preučiš možnosti za zmanjšanje jemanja AD.

Želim ti veliko uspeha v novem letu in uresničitev skritih želja.

Robi.

Pozdravljena, mikena!

Sama tudi jemljem Asentro. Od 7 antidepresivov jo še najlažje prenašam. Strašne probleme imam z doživljanjem orgazmov, pa ti?

Alkohol ti bo le izničil učinke.

Na samo nosečnost Asentra naj ne bi imela vpliva.

Prosim, napiši, kako je potekalo Silvestrovanje in če je kaj novega na področju materinstva?

Pozdravljeni vsi skupaj!

Robi, hvala za odgovor in lepe želje. Tudi tebi želim vse najlepše v tem letu.

Za Silvestrovo sem sicer spila par kozarčkov, vendar ne veliko 🙂 Ni bil moj dan. Bila sem zmatrana od vsega, zaspana in kar naenkrat brezvoljna, tako, da sem komaj čakala, da grem spat! Mislim, da je luna imela velik vpliv…Čudna sem bila ….Nisem mogla ne piti, ne jesti.

Gospa iz lekarne mi je rekla, da je Asentra nekje v sredini na lestvici za nevarnost pri zanositvi..večina jih tudi pravi, da naj najprej opustim tablete..tako, da sem se odločila še malo počakati z zanositvijo, čeprav bi rada čim prej zanosila, ker tudi leta bežijo.

Tablete se pa tudi bojim pustiti. Ko sem jih prvič pustila je čas “odvajanja” trajal 2 tedna (mogoče je bil odvajalni rok prekratek) in depresija se mi je ponovila tokrat v hujši obliki! Razmišljam, če bi mogoče zmanjšala na polovičko in samo bila na polovički?!

Maraton, pozdravljena!
Ti si pila mogoče Asentro v nosečnosti?
Kar se tiče orgazmov mislim, da nimam problemov…nekako so skoz isti 🙂 pred Asentro in z njo. Ali pa se ne poglabljam preveč v to.
Ti si pa verjetno opazila razliko? Hej, toliko antidepresivov si isprobala?? Me veseli, da prenašaš Asentro 🙂 O materinstvu kot vidiš nič novega 🙂 Sva pa delala na tem ene 3 mesece, zdaj se bova pa ustavila zaradi tablet. Kr neki a ne? =)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close