Najdi forum

Spoštovani!

Zdravnik mi je predpisal Asentro. Jemljem jo že nekaj časa. Danes pa so mi v lekarni dali Zoloft, ker jim je Asentre zmanjkalo. Naj bi šlo za ustrezno zamenjavo? Ali je kakšna razlika razen v proizvajalcu?

Zaradi migrene večkrat jemljem Naramig tablete, ki mi jih je predpisal nevrolog. Na navodilih za Zoloft sem prebrala naj se te tablete ne bi jemale hkrati s tabletami, ki vsebujejo triptofan in sumatriptan.Naramig pa vsebuje naratriptan. Ali gre za enake substance? Kaj vi menite o sočasnem jemanju Asentre, oz. Zolofta in Naramiga? Ali je škodljivo in, če je, zakaj?

Lep pozdrav, špela

Pozdravljeni,

zamenjava je ustrezna, vendar Zolofta, Asentre ne morete jemati z Naramig tabletami. Kombinacija je kontraindicirana (serotoninski sindrom).
Posvetujte se z zdravniki, ki vam predpisujejo zdravila.

lp

Pozdravljeni!

Lahko, prosim, opišete seratoninski sindrom. Opažam večji pritisk v glavi. Pogosto (= kar naprej) me boli.

Lp, špela

Serotoninski sindrom se lahko pokaže z nemirom, potenjem, tresenjem, mrzlico, sledijo: zmedenost, krči in v skrajnem primeru je ogroženo življenje.

Torej samo napetosti v glavi v odsotnosti drugih težav ne moremo pripisati serotoninskemu sindromu. Če boste kombinirali zdravila, ki jih zaradi interakcij ne kombiniramo, pa lahko povečate tveganje ali celo nastanek resnih zapletov. Kakšnih piše tudi na spremljajočih listih.

lp

Pozdravljeni!

Na problem sočasnega jemanja Naramiga in Asentre sem opozorila osebnega zdravnika. On meni, da ni problem, če tu in tam vzamem oboje istočasno. Kaj menite vi o tem?

Res mi ob glavobolu najbolj učinkovito pomaga Naramig. Ker si glavobol v službi težko “privoščim” (delam v šoli), si večkrat pomagam z njim. Po tem, kar ste mi napisali, tisti dan pač ne vzamem Asentre. Ali to zadostuje, da se izognem stranskim učinkom sočasnega jemanja obeh zdravil, ali je bolje, da se enemu od zdravil popolnoma odpovem?

Lep pozdrav, špela

Pozdravljeni,

če se vam glavoboli ne dogajajo prepogosto je vaša rešitev sprejemljiva.

lp

New Report

Close