Asentra 50mg – tesnoba
Pozdravljeni
Danes bo 3tedne odkar jemljem Asentro 50mg (prvih 5 dni sem jemala 25mg nato 50mg vsako jutro); zanima me kdaj naj bi tablete res začele delovati? Počutim se že dosti bolje ampak “ni to to” kakor bi moralo biti.
Brez pomoči tablet sem se “borila” 3 mesece (panični napadi+depresija) na koncu nisem 1 mesec odšla iz hiše (v službo, trgovino, po otroka v vrtec, do prijateljic…) dokler se nisem zopet prisilila da grem v službo kjer sem se po 1tednu “zlomila” in končala na nujni psihiatrični pomoči kjer so mi po bolj podrobno opisanih težavah predpisali Asentro.
Rada bi z 1.10 ponovno šla “normalno” na delovno mesto in zaživela-zanima me če ima kdo od vas podobne izkušnje ter izkušnje z omenjenimi tabletami?
Pozdravljeni!
Morda se bo javil kakšen uporabnik Asentre s svojimi izkušnjami.
Kot pravijo zdravniki in navodila za uporabo, menda antidepresivi začno delovati približno tri tedne po pričetku jemanja.
Tovrstna zdravila so namenjena, da vam pomagajo pri izboljšanju počutja, vendar ne bodo razrešile težave zaradi katerih ste prišli do takšnega slabega počutja. So bergla v procesu zdravljenja, vendar zdravljenje vseeno potrebujete. Simptomi so zgolj indikator, ki nam pove, da nekaj v nas ni razrešeno in potrebuje celjenje. Ponavadi gre za potlačene spomine, zgodnje nepredelane travme ali notranje konflikte.
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj