Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Asentra 100 mg

Asentra 100 mg

Spoštovani,

naš najstarejši sin (30 let), že od novembra lani uživa tablete asentra, vsak dan 100 miligramsko tableto. Šele februarja sem izvedela za te tablete so. Opazili smo sicer, da ni tako zapet kot je bil prej, vendar nismo vedeli, da zaradi tablet. Je tudi shujšal in se zelo na hitro odselil od doma. Ko sva bila z možem pred kratkim pri njem, nama je predstavil človeka (moškega), s katerim se dobiva in oni menda včasih tudi živi pri njem. Bila sva popolnoma brez besed, ker tega, da se bo odločil za takšno pot nisva nikoli mislila, niti ga nikoli nisva vzgajala v to smer.
Zanima me, če so morda tablete kaj spremenile v njegovi glavi? Mislim, da bi jih bilo treba zamenjati, ker prej ni bil takšen. Klicala sem že njegovega zdravnika, ki ga osebno poznam. Ta je rekel, da je terapija uspešna in da ne more govorit o podrobnostih.
Spoštovani g. zdravnik, kako naj mu pomagamo? Kaj vi mislite o tem? Grozno se mi zdi, da bi tako živel, si nikoli ne ustvaril družine in ustalil življenja ali bil celo življenje nesrečen.

Hvala lepa za odgovor.

Jožica

Da ne bova ovinkarila…..sin zagotovo ni postal homoseksualen zaradi asentre, ki so zdravila za zdravljenje depresije (…), lahko pa so mu omogočile kvalitetnejše življenje in pogoje, da si ga uredi. Homoseksualnost ni posledica vajine vzgoje, storiti okrog tega ne morete nič, ne gre pa ocenjevati stopnje njegove sreče pa vaših pričakovanjih. Od osebnega zdravnika je bilo korektno, da ni razlagal nobenih podrobnosti, homoseksualnosti pa ne smatramo za bolezen in zato se je tudi ne zdravi. Predlagam, da poskušajta sprejeti to dejstvo, razpredanja, očitki, nejevolja zaradi tega bo le poslabšala vaše odnosa, ne bo pa spremenilo njegovih nagnenj.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za odgovor.
Popolnoma enako kot vi mi je rekel že moj zdravnik, pa naš župnik in sorodnica psihiatrinja. Upam, da niste jezni. Vendar mi zaradi njegovega stanja res ni vseeno. Tudi njemu verjetno ni.

Še enkrat hvala in lahko noč.

Najbolje za vse bo, da se pač sprijaznite tudi vi. Vedno se splača sekirati samo za tiste stvari, kjer lahko kaj spremenimo…
Lep večer

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close