Najdi forum

Artroza v kolenih

Pozdravljeni!
Lani poleti sem imela artroskopijo zaradi močnih bolečin v desnem kolenu.
Popravili so mi meniskus, našli pa so tudi odsotnost hrustanca v izmeri 2×2 cm.
Diagnoza: artroza! Čaka pa me menjava sklepa, vendar šele čez kakšnih 5 let, ker sem še premlada.
7 mesecev po operaciji je še nekako šlo, hodila sem v službo (imam stoječe delo z velikimi obremenitvami), za karkoli drugega pa nisem bila več sposobna, saj sem se po službi morala odpočiti, da sem bila naslednji dan spet sposobna za delo. Potem pa sem z prsti na nogi zadela v stopnico in močne bolečine so se spet pojavile.
Kolena ne morem ne stegnit do konca in ne pokrčit. Ne morem vozit kolesa, ker me pri pokrčitvi preveč boli. Bila sem na urgenci, rtg pa hvala bogu ni pokazal nove poškodbe.
Ali bi kakšne terapije sploh kaj pomagala?
Sem že popolnoma obupana, ker ne več kaj naj naredim.

Hvala in lp, K

Spoštovani,

Gibljivost kolenskega sklepa se vzpostavi s sklepno mobilizacijo. Ko je vzpostavljena popolna sklepna gibljivost je ključnega pomena za funkcijo, optimalno mišično razmerje med sprednjo in zadnjo stegensko mišico. Predlagam obisk operaterja, ki vas je operiral in nato fizioterapevta. RTG pokaže le poškodbe kosti in ne pokaže poškodb drugih tkiv, tako, da je mogoče potrebno opraviti tudi MRI, a o tem se odloči zdravnik.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close