Artroza stopala
Ker imam v desnem stopalu po hoji veliko bolečin, potem komaj hodim, ko se noga “ohladi”, sem šla k zdravnikom, izvidi so pokazali močno artrozo stopala, kar je posledila padca izpred let. Predpisano imam fizikalno terapijo, laser in ultrazvok, fiziater meni, da je okvara tako huda, da ne bo nič pomagalo. Prav tako odsvetuje protibolečinske injekcije, saj je prostor med sklepi tako ozek, da injekcija ni možna brez poškodb. Meni tudi, da operacija ne pride v poštev, saj je stanje brez izhoda.
Dobila sem protibolečinske tablete, naklofen duo, 2x dnevno, ki jih pa ne jemljem, saj imam občutljiv želodec, pa vsi v družini umirajo zaradi raka na jetrih ali želodcu. Menim tudi, da tablete niso rešitev.
Lepo vas prosim za vaše mnenje, rada bi hodila tudi čez 10 let, …… hoja mi predstavlja eno izmed največjih radosti v življenju, sedaj pa mi povzroča strašne bolečine. Imam pa enih 15 kg preveč.
Za vaš odgovor se vam iskreno zahvaljujem.
Spoštovani!
Diagnoze so jasne, tukaj ni kaj. Omenjate težave z želodcem, kar kaže na zakisanost.Če je v organizmu prisotno preveč kislin, hrustanec hitreje razpada. Priporočam razkisanje in nekaj mesečno vegansko prehrano.
Lep pozdrav!