Najdi forum

artroza

Spoštovani, sem sicer gledala po iskalniku, vendar ne zasledim, da bi še kdo imal težave z artrozo palcev na nogah. Tudi v zame dosegljivi literaturi sem o tem le malo zasledila, predvsem navajajo artrozo drugih sklepov.
Moje vprašanje se glasi: kaj menite vi o ” fiksiranju ” sklepa palca na nogi. Ortoped mi zadevo svetuje že kakih deset let ( zdaj imam 34 ), vendar imam vedno občutek, kot da si želi na meni opravljati poskusno operacijo in ga vsakič zavrnem. Tudi ko sem bila na pregledu zaradi kolen, je vztrajal, naj mu pokažem palce in me poskusil prepričati, naj se odločim za operacijo.
Naj vam še povem, da je ne glede na to, da sta sklepa že precej degenerirana, zadeva še pod mojo kontrolo, še vedno lahko delno gibam s palcema in ob primerni obutvi ter odkar sem uspela dobiti sedeče delo, tudi bolečine niso tako zelo pogoste.
Torej, naj poslušam sebe ali eksperta? Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Sebe poslušajte toliko časa, da bo še znosno za vas. Zakaj potem toliko hodite k ortopedu. To je kirurg, vse ostalo lahko naredite sami ali pa z vašim zdravnikom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala za odgovor. pri ortopedu pa sem bila zadnjič spomladi leta 2000, ko so mi z artroskopijo očistili zadnjo stran pogačice na kolenu.

New Report

Close