Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija Artroskopska operacija kolena-vaje

Artroskopska operacija kolena-vaje

Lepo pozdravljeni.

18.03.2014 sem imela operacijo levega kolena (Artroskopska rekonstrukcija kolena, Artroskopska ekscizija roba ali gube meniskusa).
Na odpusni listi mi piše, da moram izvajati vaje , katere so me naučili na oddelku po operaciji. Vendar, teh vaj jaz nisem delala oz mi jih sploh niso pokazali ampak sem samo izvajala razgibavanje na kinoteku. Na dan odhoda sem nogo popolnoma iztegnila in skrčila do 70 stopinj.
Ko sem se naročila k fiziatru sem dobila datum šele 8.4.2014, do takrat sem pa prepuščena sebi na voljo.
Res ne vem, kako se naj vaj lotim, da ne bi kaj narobe nardila.
Mi pa res stopalo leve noge večkart dobesedno omrtvi, ga ne čutim in gleženj je popolnoma zatečen,pomodrel, še posebaj ob koncu dneva.
Prosim vas, če mi svetujete kaj bi blo najboljše za nardit..malo sem zmedena in žalostna, da nisem dobila dovolj jasnih navodil.
Lp, Maja

Pozdravljeni,

Glede omrtvičenja gležnja se prosim posvetujete s svojim zdravnikom oz. operaterjem. V začetni fazi je ključnega pomena , da koleno iztegnete in da izvajate vaje za aktivacijo m. quadriceps. To je mišica, ki koleno izteguje, a se v začetni fazi izvajajo vaje za to mišico v iztegnjenem položaju.

Zato, da boste vaje pravilno izvajali svetujem obisk fizioterapevta.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close