Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Klinika za sklepe, hrbtenico in poškodbe Artroskopija gležnja – mikrofrakt. defekta na skočni kosti

Artroskopija gležnja – mikrofrakt. defekta na skočni kosti

Spoštovani !

Leta 2008 sem imel poškodbo levega gležnja – diagnoza fractura trimaleolaris sin.,
nato sem imel 2 operaciji (prvo ob poškodbi in drugo od odstranitvi materiala).
Pred kratkim, dne 19.11.2010, pa sem imel artroskopijo tega gležnja, saj je bila ugotovljena osteochondralna fraktura skočne kosti levo in z artroskopijo je bil sklep očiščen in opravljeno mikrofrakt. defekta na skočni kosti.

Po omenjeni artroskopiji sem moral dva meseca uporabljati bergle, nogo pa le polagati na tla, hkrati pa sem izvajal FTH (razgibavanje, tape in magnet). Po dveh mesecih sem se oglasil na kontrolnem pregledu pri travmatologu in navodila so bila sledeča: opustitev bergel ter obremenitev s polno težo, odsvetovani pa skoki in tek. Nadaljujem s FTH, priporočeno je tudi zdravljenje v zdravilišču (v bodoče).

Po navodilih sem odstranil bergle in poskusil s hojo, kar pa mi povzroča zelo hude bolečine v predelu hrustanca, predvsem takrat, ko obremenitev prehaja v sprednji del stopala. Čeprav mi je travmatolog na kontroli povedal, da bodo bolečine še prisotne pri hoji, me skrbi, saj bolečine pri meni niso le prisotne, vendar so tako močne, da enostavno ne morem hoditi brez pomoči bergel. S hojo pa se bolečina le krepi in nikakor ne pojenja.

Zanima me ali so tako močne bolečine, da mi kar vzame dih normalne, ali je možno, da se hrustanec ni vredu oz. napačno zacelil (do sedaj)? Je možno, da je prišlo tudi do kakšnega vnetja? Imam kar visok prag bolečine, zato me skrbi, da je ta bolečina kar precej močnejša od bolečine, ki jo je omenjal travmatolog. A je možno, da me napoti na kakšen pregled (MR, CT, RTG, ultrazvok), da ugotovimo kako se je zadeva sanirala oz. zacelila in kakšno je stanje v tem trenutko ter morda ugotovimo vzrok tako močne bolečine?

Prosim za vaše mnenje kaj storiti?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

D.

Bolečine so verjetno posledica vnetja/draženja sklepne ovojnice. Potrebna bi bila intenzivna fizioterapija, ki lahko to prepreči. Pričakujem, da se bodo bolečine postopoma umirile. Diagnostične preiskave sedaj niso potrebne.

LP,

Uroš Dobnikar

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close