artroskopija gležnja
Spoštovani!
Hvala Vam za odgovor, dobila sem antibiotik že prejšnji teden, vendar sem kljub temu dobila povišano temperaturo in bolečine so grozne, zato sem ta četrtek spet bila pri travmatologu, in me je napotil čez en teden na kontrolo pri kirurgu… priporočil mi je hojo z berglami, do wcja in v kuhinjo. drugače pa razbremenjevanje noge in hlajenje. gleženj je na zunanji strani še precej otekel, Jutri pa naj bi začela z fth, pa me zanima če je to priporočljivo
Hvala Vam za nasvete.
Lepo Vas pozdravljam.
Spoštovani,
glede na temperaturo in močne bolečine priporočam NUJEN PREGLED TAKOJ!
Pozdravljeni,
Imela sem artroskopijo gleznja (odstranitev delcka hrustanca in z navrtanjem v kost, moznost nastanek novegA) . Zal mi celotnega postopka zdravljenja ni nihce podrobno opisal zato me zanima, po kolikem casu lahko pocasi stopim na tla in potem pocasi zacnem z normalno hojo?
Hvala za odgovor
Pozdravljeni,
po takšnih operacijah običajno priporočamo hojo z berglami brez obremenjevanja operirane okončine s težo (le polaganje, brez prenosa teže) 8 tednov (včasih tudi 6 tednov, če gre za zelo majhno področje), nato pa postopno opustitev bergel.
Zdravo zlomila sem si nadlahtnico septembra.Imela en teden gips potem operacijo z ploščico.Na tej roki imela punkcijo ganglioma že 3 krat…imam tudi karpalni kanal,pred 10 leti imela nesrečo ravno v to roko.Zanima me ,ker je že toliko časa minilo je stanje še otečenost, pesti ne morem narediti,zapestje boli.Čakam na emg in mr zapestja ter še en teden rehabilitacije.Ali bo lahko vrnitev na delo veliko uporabljam roke in prste možna za 4 ure?.Lp
Pozdravljeni,
zelo verjetno bo možna, vprašanje je le, kdaj po operaciji. Vsekakor morate najprej doseči stanje, ki vam bo delo sploh omogočalo.
Pozdravljeni
Pred 5-timi tedni se mi je začela bolečina v petnici na zunanji strani leve noge.brez kake poškodbe oz.udarca.Bolečina je bila zelo močna predvse zjutraj .Tekla oz.hodila sem dnevno prejšnji teden sem bila na MR ter dobila izvid na katerim piše:
V kostikalkaneusa poteka posterialna nazobčana poševna hipointenzivna linija fisure brez disiokacije,ob njej signal izrazitega edema kostnine,ter
Blag tenosinovitis peranealnih tetiv,ostali prikazan skelet ima normalen izgled.
Kaj pravite na moje izvide,kolikšen je čas okrevanja,ali grem lahko na krajši pohod.
Hvala
Tanja
Pozdravljeni,
zelo verjetno imate stresni zlom petnice. Takšen zlom nastane zaradi preobremenitev (večkratno delovanje majhne sile). Celjenje takšnih zlomov je približno 2 x počasnejše od celjenja običajnih. Tako priporočam vsaj 3 mesečno prekinitev velikih in sunkovitih obremenitev, nato pa opraviti novo slikanje gležnja z magnetno resonanco. Če bo oteklina kosti izginila, se lahko postopoma vrnete v športne obremenitve, če ne, bo potrebno z vrnitvijo še počakati.