Najdi forum

Pozdravljeni.
Imam problem z gležnjem leve noge in po vseh pregledih so mi na Trav. amb. rekli,da bom hospitaliziran,ter da bodo naredili artroskopijo.
Enkrat so mi že prestavili datum sprejema,ker ni prostora,ter da je to zahteven poseg.
Sedaj sem čisto na trnih,kaj me sploh čaka.
Ali bom imel delno narkozo ali pa bom “zaspal”?
Kako bolgo pr.traja artroskopija gležnja?(20 min ali več)
Kako dolgo bom na bolnišnični negi po posegu
Hvala za odgovor.

Spoštovani,

artroskopski poseg v gležnju se lahko opravi v splošni (da zaspite), regionalni (spinalni blok – omrtvitev od pasu navzdol, blok področnih živcev – omrtvitev cele ali dela operirane okončine, intravenski blok – omrtvitev dela operirane okončine) in v lokalni (omrtvitev le sklepa, ki se operira) anesteziji. Najverjetnejši sta prvi dve možnosti.
Trajanje posega in zdravljenja po njem je odvisno predvsem od vrste operacije. Poseg lahko traja od nekaj minut do nekaj ur, zdravljenje po njem pa od nekaj tednov do nekaj mesecev. Če gre pri operaciji le za očiščenje sklepne ovojnice in hrustanca, je operativni poseg večinoma v okviru ene ure, zdravljenje po tem pa traja 6 do 8 tednov, s tem, da običajno prve dni po operaciji uporabljate bergle.
Če gre za obsežnejše posege na sklepnem hrustancu, je pogosto potrebno operiran sklep popolnoma razbremenjevati 6 – 8 tednov (hoja z berglami), zdravljenje pa lahko traja 3 – 6 mesecev.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close