artritis gležnjev
Spoštovani, v začetku maja so se mi začele bolečine najprej desni ahilovi kiti, nato v gležnju in zatekanje, kakih 14 zatem pa enako še na levi nogi, ker terapija z naklofenom ni pomagala so me napotili k revmatogu, ki je ugotovil izliv in vnetje obeh gležnjev, artritis, izvidov krvi še ni, vendar je predvideval, da ni ravmatsko obolenje.
Sedaj jem medrol že tretji teden in je stanje bistveno boljše, če mirujem.
prej sem precej kolesarila in me zelo moti, ker sedaj ne morem gibati, kot bi rada, bolečine so takoj intenzivnejše.
V začetku maja sem bila na intenzivnejšem kolesarjenju 3 dni in predvidevajo da je to sprožilo težave, čeprav nisem bila nepripravljena, saj sem od februarja redno vsa 3x na teden kolesarila.(sicer kolesarim že leta in sem tudi na takih turah že prej vozila)
Sedaj sem v dilemi ali naj vseeno kolesarim vsaj po ravnem kljub bolečinam, ali bom s tem stanej poslabšala in podaljšala zdravljenje.
Ob vsakdanji hoji so bolećine zmerne.
Za kakšenkoli nasvet bom zelo hvaležna, lep pozdrav.
Spoštovani!
Zaenkrat ste še v diagnostičnem postopku zato bi vam odsvetoval “prosto ” kolesarjenje ker to predstavlja napor za vse omenjene strukture. Po drugi strani pa tako sklep kot kita potrebujeta gibanje in nekaj obremenitev(oboje kontrolirano!). Zato vam predlagam razgibavanje brez obremenitev (vaje na tleh oz. sede) in “kolesarjenje” na sobnem kolesu: tu lahko kontrolirate stopnjo obremenitve kot tudi trajanje. Tako boste ohranili vsaj del kondicije lahko pa tudi prenehate takoj ko se vam zazdi da jih je preveč. Vašega zdravnika vprašajte ali vam dovoli/priporoča vaje v bazenu in plavanje?
Kakorkoli počasi, postopno in vztrajno.
Lep pozdrav