Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Artodeza gležnja

Artodeza gležnja

Ker sem mi je skozi leta in eni neuspešni operaciji gležnja stanje tako poslabšalo so mi pred dobrim mesecem naredili zatrditev zgornjega skočnega sklepa. Rečeno je bilo da bo neka minimalna gibljivost še ostala. Predvsem je bilo s strani dveh otropedom povedano, da je to dokaj enostaven in da predvsem ne bo bolečin pri hoji (to mi je bilo glavno, ker je bila hoja res že težavna). Ta bo sicer malo motena (se je treba na novo naučiti hoditi), nekje pa sem bral da je lahko hoja tudi brez šepanja.

Prvi pregled imam čez dve tedna, torej dva meseca po operacijo. V tem časi imam mobilizacijski škorej in bergle. Nogo lahko obremenim do 15 kg.

Predpisov se držim, nogo imam tudi večrat izven škornja da se malo zraši in da migam prste. Je pa oteklina še vedno velika. Cel gleženj in stopalo je precej zatečeno.

Zanima me kako je s to oteklico, v brošuri pri odpustu sem bral, da lahko traja res dolgo, tudi nekaj mesecev. Sivcer bom čez dva tedna pri prvem pooperativnem pregledu vedel kaj več, me pa zanima kako poteka rehabilitacija za naprej. Kirirg je rekel da je polna obremeintev čez 4-6 mesecem. A ima kdo izkušnje s podobnim posegom. Kako je z zdraviliščem (baje za ta poseg ne pripada).

V dodtno imformacijo, star sm 47 let.

Hvala za vse informacije.

 

Lp

Spoštovani!
Otekanje po taki operaciji je normalno in lahko traja dalj časa. Okrevanje je nekoliko daljše, tako kot ste napisali 3-4 mesece, lahko tudi pol leta, da se kosti zrastejo skupaj. Zdraviliško zdravljenje mislim, da za ta tip operacije ni odobren, tako da svetujemo fizioterapijo. Sicer bo gibljivost minimalna, pri hoji pa ne boste imeli več bolečin.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close