Najdi forum

Arteria vertebralis

Pozdravljeni!
Imam precej poškodovano vratno hrbtenico (malo zaradi prometne nesreče pred leti, malo pa že zaradi degenerativnih sprememb), stenozo, kifozo, sponilozo, zravnano lordozo, lomljeno črto C5-C6, nekaj izrastkov in v zadnjem času precej težav v zvezi s tem: mrtvičenje desne roke, slabši vid na desno oko, hude vrtoglavice in zadnja diagnoza je syndroma arterie vertebralis i.o. Predpisana fizioterpija je TT, DDT, glisson, vaje za ramenski obroč,…, vendar bo glede na vsak dan slabše stanje potrebna operacija. Zanima me ali imate kaj izkušenj s pacienti po operaciji vratu in na koga naj se obrnem po nasvet, saj sem trenutno zelo zbegana, saj sem stara šele 44 let. Ali so tovrstne operacije uspešne ali si lahko po njej tudi hrom. Katere vaje bi mi priporočili, da razbremenim vrat in s tem omogočim normalen pretok krvi v male možgane? Hvala za odgovor.

Spoštovani,

V vašem vratnem delu gre za bolj ompleksno obolenje, več bi Vam lahko povedal (predvsem to, ali je smiselna naša terapija pred operacijo ali ne) če bi imel še nekaj podatkov. Glede tega me lahko pokličete v mojo ordinacijo (02 470 24-13).
Tehnika operacij je zelo napredovala in je malo slučajev, da bi bile kakšne negativne posledice, seveda pa vratna hrbtenica ni več taka kot pri zdravem človeku. Z manualno medicino se pri pacientih, ki so imeli operacijo na vratnem delu, lahko ukvarjamo šele leto do leto in pol po operaciji.
Vaje za razbremenitev vam lahko svetujem samo pri pregledu, saj se moram prepričati, kateri segment ovira pretok v arteriji.

Lep pozdrav

New Report

Close