Najdi forum

Art Attack

Me veseli, da ste me opozorile na to oddajo, do vceraj je nisem poznala. No, in danes sem gledala vcerajsnjo ponovitev…
Najbolj me je navdusil zadnji izdelek iz gline in mavca. Kako enostavno in prav lustkana slikca pride kot rezultat, pa tako enostavno 🙂 Pa glino lahko veckrat uporabis in delas masovko, samo mavec vlivas znova in znova in ko cakas, da se posusi, pobarvas prejsnjega 🙂
Bomo poskusili v prihodnosti, vsekakor.

Pišuka že spet sem zamudila to oddajo. No enkrat mogoče…
Andrejka mi hočeš povedat za kaj se je šlo? Oz. če je ta tehnika na njihovi strani predstavljena?

joj, se mi ne da iskati po njihovi strani 🙂
Najprej je plastelin oblikoval v kroglico in nato sploscil (robovi ca 1 cm siroki). V to splosceno okroglo obliko je nato z barvico vrisal horoskopno znamenje in nato polozil v posodo, ki je se imela ob robovih 1-2 cm prostora za okvir.
Nato je naredil tekoco zmes iz mavca in vlil v to posodo (za ca. 2, 3 decimetra sirine). Po 20 min, ko se strdi, vzame mavec iz posode (glina ostane noter) in tako dobis odlitek iz 3D horoskopnega znamenja (+1 cm rob, ki si ga prej pustil praznega v posodi). Nato pa je se s copicem pobarval najprej celoten gips z okvirjem z modro barvo, ko pa se je posusila, pa se z zlato barvo okvir okviril in nekaj notranjosti.

Sicer ne vem, kako zakompolicirano sem to razlozila, ampak v resnici je zelo enostavno.

Ej hvala ti…super ideja, mi je kar jasno napisana. Se pa na plastelin gips ne prime…je najbrž dovol masten, ne?

Joj, najprej popravek, ni bil plastelin, ampak glina 🙂
Ne, cisto nic se ni prijelo. Imel je posodico od margarine (ta okrogle) in ko se je gips posusila, je samo malo posodico razsiril in je gips kar ven padel, glina pa not ostala 🙂

Aha, pa se to. Ko je v posodo vlil gips, je potopil vanj vrvico (cez polovico po dolzini) priblizno 1 cm globoko, da je potem to sliko lahko obesil.

Hvala…super, pa spet nekaj novega vem.

New Report

Close