Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Arnika proti močni menstruaciji

Arnika proti močni menstruaciji

Spoštovani!

Slišala sem, da pri močni menstruaciji dobro pomaga homeopatska arnika. Da tako menstruacija mine hitreje in je šibkejša. Je to res? Če to drži, bi prosila za vaš nasvet, katero potenco naj izberem in kako naj jo jemljem.

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni,
pri vsakem vzročnem zdravljenju, kar homeopatsko zagotovo je, težimo k temu, da odpravimo najgloblji vzrok zdravstvenih težav, zato le-te enostavno izzvenijo. Veliko ljudi jemlje različna homoepatska zdravila za lajšanje različnih težav, vendar je takšno “zdravljenje” sprto s temeljno homeopatsko filozofijo. Če nekdo vsako periodo potrebuje homoepatsko zdravilo, da lajša bolečine, krvavitev ali kaj drugega, to pomeni, da ni popolnoma ničesar spremenil na nivoju splošnega zdravja oz. delovanja organizma. Tako “zdravljenje” je površinsko, ker se ne dotakne vzrokov težav. Sam ga tudi ne pripročam zato, ker lahko tako dolgotrajno neustrezno homeopatsko zdravljenje začne povzročati kakšne nove motnje.

Če so menstrualne motnje velike, gre za kronično motnjo v delovanju hormonalnega sistema, zato priporočam, da zdravljenje zaupate zdravniku homeopatu. Tako boste vzeli zelo malo homeopatskih zdravil za kratek čas, menstruacije pa se bodo trajno uredile.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close