Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Aritmija

Aritmija

Pozdravljeni,

prosila bi za vaše mnenje glede mojega počutja.
Sem 44 let stara in do zdaj poleg hemeroidov in krčnih žil zdrava. Ne jemljem zdravil in ne kontracepcije.

3-krat sem imela v roku 3 tednov nekakšen napad slabosti brez bolečin, ki je bil na meji med zavestjo in nezavestjo. Ves čas sem bila žejna in žejna. Pila sem več kot 2 litra vode na dan, vendar je občutek žeje ostal.Začelo se je s hladnimi mravljinci po obeh rokah in nogah, nenadna slabost v želodcu in v glavi, nisem mogla dihati. V 3. sem imela celo občutek da bom odšla, da bom umrla. Mož je klical rešilca in odpeljali so me na IPP v bolnico.
Vzeli so mi kri, naredili ekg, izmerili pritisk:
RR leže 96/70, sede 101/65, stoje 109/71.

Kri je pokazala primanjklaj kalija in sicer S-kalij 3,5 mmol/L, ostalo sem imela v mejah normale (ščitnico, sladkor in drugo).

Ostala sem na opazovanju, namestili so mi telemetrijo.

Potem sem dobila v dveh dneh dve dozi tekočine v žilo, tudi kalij.
Nraedili so mi ct glave in menda je vse bp.
Nevrološko sem dobila diagnozo: vazovagalne sinkope. EEG kontrola bo v novembru.
Ostala sem na opazovanju in ko so odčitali telemetrijo so napisali, da imam občasno aritmijo srca (v osnovi sinusni ritem 50-70/min z občasnimi porasti frekvence do 80-100/min ter nekaj epizodami kratkotrajne SVT do 130/min (lahko AU). Več epizod bradikardije do 45 min, posamezni ORS kompleksi brez predhodnega P vala-nodalni ritem.)

Dobila sem napotnico za 24-urno merjenje ekg v oktobru, eeg v oktobru in kontrola nevrologa v novembru. Kalij so mi nadomestili.

Ker je zdaj 4 dni od odpusta iz bolnice in zdaj ko vem, čutim včasih na levi roki oz v predelu srca nek top občutek, ki nekako izgine čez čas. Ne vem, kaj lahko pričakujem. In kako naj se obnašam, če spet pride do tako močne slabosti, ki meji na nezavest.

Prosila bi za vaše mnenje.
Hvala že vnaprej za vaš čas.

Uu, postajam dr. House 
Kakorkoli že, pozdravljeni in hvala za vprašanje. Najprej nekaj idej s stališča šolske medicine. Imam premalo podatkov, da lahko kompetentno komentiram, kaj se točno dogaja. Vazovagalna sinkopa je ponavadi povezana z povečanim pritiskom v prsnem košu oz. na vratnih arterijah. Če teh sprožilnih dejavnikov ni, je diagnoza malo verjetna. V tem trenutku se mi zdi najbolj primerno čimprej opraviti 24 urno merjenje ekg-ja (Holter), saj srčni izvidi kažejo določene nepravilnosti. Proporočam, da poskusite poiskati kakšen datum prej, navsezadnje tudi samoplačniško. Motnje srčnega ritma, ki jih je cel kup od zelo blagih, ki so lahko nevarne in nenevarne, do zelo zoprnih, ki so spet lahko nevarne ali pa zelo nenevarne. Od nevroloških raziskav si od EEGja najmanj obetam, seveda ga je smiselno opraviti, priporočil pa bi morda tudi preiskave glede delovanja avtonomnega živčevja (test z nagibno mizo…). Hipokalemija sicer ni bila hujša, a velja razmišljati tudi, kaj jo je povzročilo.
Sicer pa vse težave, ki jih opisujete, srečujemo tudi pri paničnih napadih, zato tudi ta diagnoza pri vas ni izključena, čeprav je ljudje ne marajo in se jim vsak zdravnik, ki kaj takega omeni, kar malo zameri. Verjetnost panične motnje potrjuje tudi hipokalemija, ki se pojavi pri hiperventilaciji (ko človek prehitro in pregloboko diha) kot odgovor telesa na respiratorno alkalozo. Ali so vam naredili morda tudi plinsko analizo arterijske krvi PAAK (Preiskava, ko ti nadebudni zdravnik pripravnik poskusi s tanko iglico pičiti arterijo na zapestju)? S to preiskavo se ugotovi morebitno respiratiorno alkalozo.
Tu bom nehal razpredati z vidika šolske medicine, čas je, da dodam še nekaj homeopatskih poudarkov. Kakršnakoli motnja že to v osnovi je, se najverjetneje s homeopatijo da veliko pomagati. Če je motnja posledica večje organske okvare, je domet homeopatije bolj omejen, če je motnja bolj funkcionalne narave, pa ima homeopatija zelo dobre uspehe. Še posebej je močno priporočam pri panični motnji. Te stvari lahko povsem pozdravimo.
Še posebej zanimivo je dejstvo, da ste bili ob the težavah močno žejni. To je v homeopatiji zelo pomemben simptom, ki nam veliko pomaga pri individualizaciji izbire zdravila, saj je to nekoliko nenavaden simptom in zato v homeopatiji izredno uporaben.
Svetujem torej dobro diagnostiko s strani šolske medicine, vsekakor pa se mi zdi smiselno začeti tudi homeopatsko obravnavo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,

hvala za prejšnji odgovor.

Zdaj je tako:
* eeg ni pokazal nič kaj posebnega, vse kar se je pojavilo, je bilo še v mejah normale
* holter 24-ur tudi ni pokazal kaj posebnega, zato sem potem prosila še za telelink. Imela sem ga 4 dni in spet ni bilo kaj posebnega. Dobim še datum za UZ srca.
* pri nevrologu sem zdaj dobila napotnico še za test z nagibno mizo

Počutje je redkoma še malce čudno v glavi, včasih zdaj čutim srce, vendar nič posebnega. Včasih me zebe in trese od mraza in takrat vem, da se nekaj dogaja z mano. V glavi sem nekako omotična in kot bi imela zrak v glavi. Ampak takole gledano, je moje počutje na poti izboljšanja (vsaj upam, da je tako. Že 3x trkam).

Pri klasični medicini me moti to, da če grem h kardiologu in mu povem, kako se počutim v glavi, ga pravzaprav niti ne zanima. Njega zanimajo samo občutki v zvezi s srcem. In ko grem k nevrologu in mu poleg počutja v glavi povem še za srce, ga pravzaprav ne zanima.

Kri imam zdaj ok, elektrolite in hemoglobin.

Ali ima smisel se naročiti pri homeopatu kar takoj ali naj počakam še na test z nagibno mizo?

Hvala že vnaprej za vaš čas 🙂

Pozdravljeni,
nekako se izkazuje, da so vaše težave najbrž funkcionalne narave, dobro je, da ste opravili vse teste, ki so bili bp. Na nagibno mizo se še splača počakati, v tem času boste tudi videli, kaj se z vami dogaja. Če se bodo stvari počasi unesle in uredile same od sebe, kar je povsem možno, potem tudi k homeopatu ni treba hoditi. Če pa bodo vztrajale in bo tudi test avtonomnega živčevja bp, potem pa se le prijavite, mislim, da vas lahko homeopatija dobro “poštima”

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close