Najdi forum

Ariston ali Indesit??

Živjo,

kupujem pralno-sušilni stroj (nimam prostora, da bi kupila dva ločena stroja). Izbiram med dvema modeloma, ki imata prb. enako ceno in lastnosti (energijski razred, učinkovitost pranja in sušenja, zmogljivost, poraba energije). Eden je od Aristona, drugi od Indesita. Zanima me, ali ima kdo pozitivne oz. negativne izkušnje s katero od znamk oz. katero znamko mi priporočate.

Vnaprej hvala za odgvor

gre za enak stroj, izdelan pod dvema komercialnima imenoma
kot tudi zanussi in elektrolux

Saj daš lahko sušilec na pralni stroj, ker je lažji in ne vibrira :))

Eno ali drugo je slaba kombinacija, kasneje ti bo sigurno žal.
Kupi ločeno in postaviš sušilca na pralnega, če nimaš prostora.

Kaj pa če imaš nad pralnim strojem že bojler in zelo majhno stanovanje?

Vem, da je bolje imeti ločeno, a če ne gre, pač ne gre;))

Ali se stroja ne da prestaviti kakšne pol m stran? V trgovinah obstajajo tudi ozki stroji….

Bomo že našli rešitev! Sicer pa so baje novi modeli kombiniranih strojev kar dobri, samo hitreje omagajo.

Jaz vem, da bi kupila ločeno, ker sem imela slabe izkušnje s kombiniranim…

:))

Nobene variante ni za 2 stroja. Sušila bom itak bolj malo, le posteljnino, brisače, prte itd… Pa seveda v jesenskem času, ko še ne ogrevamo.

Če mene prašaš, jaz na tvojem mestu, glede na to, da za ločeno nimaš prostora, bi kupil samo pralni stroj.
Saj če boš kupila kombiniranega, boš prej ali slej ga uporabljala samo kot pralni stroj.

Jaz sem kupila pralno sušilnega zaradi majhnega stanovanja (bojler nad pralnim strojem!). Tam tudi sušiti ni bilo kje. Nič se ni pokvarilo (indesit), tudi kot pralni stroj je odličen. Sedaj smo se preselili, ampak stroj je šel z mano in novega ne rabim. Paziti moraš le, da se držiš navodil glede vlage – po koncu pranja ali sušenja obriši gumo in vedno puščaj stroj odprt, da se zrači. Pri meni tako ni nobenega motečega vonja. Mislim, da boš vedno našla koga, ki ima s kakšno znamko ali kombinacijo tako pozitivne kot negativne izkušnje, zato se boš morala sama odločiti. Nekaj let (dve?) pa te itak varuje garancija.

sedaj bo eno leto, da imam kombiniranega (Elektrolux).

Priporočam.

New Report

Close