Najdi forum

arhitekt v Mariboru

Pozdravljeni,
zanima me, če pozna kdo kakšnega arhitekta v Mariboru za pomoč pri načrtovanju notranjih prostorov stanovanja. In seveda če veste, kakšne so cene za takšno svetovanje… Zelo bom vesela kakršnih koli priporočil.
Hvala

je jih kot dreka, pa še brez dela so.

Poznaš katerega?

Glej, ti bom na hitro opisala kako gre to. Sicer sem sama arhitektka, vendar se z notranjo opremo ne ukvarjam ravno, ker delam večinoma industrijske objekte.

V osnovi gre predvsem zato, kaj ti konkretno potrebuješ. A potrebuješ svetovanje ali načrtovanje?
Gre za novo stanovanje z inštalacijami, tlaki….skratka samo izbor pohištva, barvne sheme in podobno? Tu gre lahko recimo samo za izdelavo “barvne” sheme, izbor materialov, lahko gre pa za izris pohištva, sodelovanje z mizarjem, mojstri, obrtniki…..

Gre za staro stanovanje, potrebno korenite prenove, rušenja, preboji, novi tlaki, razporeditev inštalacij? Potrebuješ kompleten načrt prenove, posnetek obstoječega stanja? Eventuelno sodelovanje s statikom v primeru kompleksnejših prebojev?
Je to stanovanje etažna lastnina v bloku ali je to del stanovanjske hiše?

Dispozicija svetil?

Kako veliko je to stanovanje?

Glede na zgoraj opisano je obseg arhitektovih del lahko zelo zelo različen. Lahko vključuje tudi sodelovanja z drugimi “profili”. Pa tudi konec koncev je razlika, ali se opremlja garsonjera (ki jo je mimogrede kar težko opremiti kvalitetno, estetsko in funkcionalno – premišljen izkoristek prostora pri tako mali kvadraturi) oziroma ali se opremlja komfortno štirisobno stanovanje. To sta sicer dva ekstrema, a generalno gledano je tako.

cene ti takole na pamet ne bo dal nihče.
razmisli, kaj potrebuješ, napiši si postavke, poslikaj malo, izmeri približno, potem pa od biroja do biroja pa zberi nekaj ponudb, poglej reference arhitektov, da se boste ujeli.

Tko nekak:).

Nihče se ni rodil z izkušnjami. Torej, po vašem bi moral tisti, ki začenja na novo, za večno ostati brez dela. Pa bi mogoče kakšen novinec delo opravil bolje kot kakšna starina.
Vi in vaše “reference”, to mi pa res gre na živce.
Da ne bo pomote, niti od daleč nisem arhitekt 🙂

Glej, ne gre mi toliko za reference kot to, da sploh vem na koga se naj obrnem, saj pri tem resnično nimam izkušenj.
Arhitektka d.d. hvala za vse info. Gre za stanovanje v bloku, 3-sobno, dobrih 70 kvadratov, mogoče kak kvadrat več. Potrebovala bi pa predvsem kak nasvet glede postavitve pohištva in kakšne ‘barvne’ predloge mogoče.

Pri referencah gre predvsem zato, da se arhitekt in naročnik “ujameta”, ne gre tu v smislu kot pravi nekdo zgoraj, da bi nekdo, ki začenja na novo, ostal brez dela.
Arhitekti, kot tudi naročniki, so različni, imajo različne okuse in “načine” dela. Eni delajo recimo vse po istem kopitu, ne gre toliko tu za trende, ampak pač oblikovni način opremljanja – zato je pri bolj obsežnih prenovah zelo pomembno, da se arhitekt in naročnik ujameta.

Po drugi strani je pa v našem poslu tako, da če si nov na “sceni” in odpreš svoj biro je logično in normalno, da imaš reference. Nepisano pravilo v tem “fohu” je, da že med študijem delaš “dril” po birojih, torej pridobiš reference (si pač sodelavec na projektu). Kasneje, po diplomi, pa potrebuješ še 3 oziroma 5 let izkušenj z “REFERENCAMI”, da pridobiš licenco, oziroma t.i. “štampiljko”, brez katere praktično ne moreš delati.
Tolk o referencah.
Res ne vem, zakaj je treba smetit temo, o kateri nimaš pojma. Se vidi ja, da nisi iz “foha”.

Ena je pač lepo vprašala, stanovanja ne prenavljaš vsak dan in jasno je, da tega ne ve.

Staro-novo stanovanje, mislim, da tole ne bi smel biti prevelik finančni zalogaj, je pa vsekakor nehvaležno govoriti o cenah na pamet.
A tlaki so že v stanovanju (parket, keramika)?
Če so, se bo pač potrebno z barvami pohištva nekoliko prlagoditi – ene splošne barvne zakonitosti obstajajo. A tloris imaš?
Naredi tako:
Če imaš tloris (označi tudi inštalacije – voda, odtoki, radiatorji…), skopiraj, priloži par fotografij, napiši svoje okvirne zahteve in pošlji po emailu po birojih v bližini. Dobila boš ponudbe pa se boš na osnovi tega lažje odločala. Ponudbe niso obvezujoče in vsak ti jo bo z veseljem dal.

Če te še kaj zanima, pa vprašaj:), bi ti svetovala koga, pa ne poznam konkretno nikogar, ki bi se ukvarjal z interierji, ker delam v drugi branži.

Hvala arhitektka, sem si vse skupaj pripravila, tlorise, nekaj slik obstoječega stanja in grem jutri v lov za svetovalcem….

Tale sicer ni iz Mb (ampak to je po mojem še najmanj pomembno), dela pa iterierje, in mi je veliko rešitev všeč. Poglej malo po strani med nasveti in storitvami. http://www.prostorama.si/

Sicer ni iz Maribora (je pa s Štajerske), imam pa z enim arhitektom dobre izkušnje pri prenovi stanovanja. Kontakt na ZS.

Pokliči 040 24 90 90 – Kristina – http://www.arhilab.com, biro ima sedaj v Sl. Bistrici.

Če še niste našli interijer dizajnerja in ste še vedno pri zbiranju ponudb, me lahko pokličete na 040 168 042 ali pa pišete na [email protected]

Lep pozdrav, Iztok

Sama sem notranja oblikovalka in če še potrebuješ pomoč, me lahko kontaktiraš.

LP

Če želiš predvsem uskladitev tvojih želja v prostoru in tvoj koncept bivanja. potem mi prosim piši na elektronsko pošto: [email protected]

Nisem videla, da so temo prestavili. Hvala vsem za kontakte, se slišimo, beremo po praznikih.

Ukvarjam se s projektiranjem interierjev. Lahko me kontaktirate na mail: [email protected] . Pošljem vam link do svojih referenc, da vidite ali so vam moje ideje sploh všeč.

LP, OI

Zdravo,

priporočal bi GMT arhitekti, dober mlad biro iz Maribora, majo kar dobre ideje, cena je sprejemljiva.
Mislim, da majo kar fajn spletno stran.

Sicer pa tudi prostorama, samo da so dražji in iz ljubljane.

Lep pozdrav,
Borut

New Report

Close