Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Argentinska doga……vaše izkušnje

Argentinska doga……vaše izkušnje

Imamo v družini tega psa, sicer ljubek, prijazen, uniči pa vse, kar vidi. Zgrize vse, kar je leseno pred hišo…itd……. Popolnoma je neposlušen in trmast.Kuža je star 6 mesecev.

Tisti, ki poznate to pasmo, kaj svetujete?

Kuža je še mlad, zato takšno obnašanje, kar je sicer čisto normalno. Skrajni čas pa je, da se mu začne postavljati tudi določene meje kaj sme in kaj ne. Priporočala bi pa tudi kakšno dobro pasjo šolo.

Gled na starost je grizenje vsega pos pisku nekako normalno. Bolj pogosto je verjetno v času, ko vas ni doma.

Najboljši pristop je, da mu nedovoljene stvari zamenjate s takšnimi dovoljenmi za grizenje, vse ostale pa odmaknete nekam s poti. Poskrbite, da bo na dan imel zadostno mero sprehoda (kaki dve uri z vsaj enim intenzivnim enournim sprehodom z zaposlitvami bi morali za začetek zadoščati). Poskrbite, da bo imel kaj za početi tudi, ko vas ni doma (nabavite kakega res trpežnega Konga, skrite priboljške v nekaj škatel pa naj uničuje škatle namesto pohištva, nabavite mu kakšno bikovko ali SUROVO govejo kost …

Argentinska doga je delovna pasma, uporablja se jo za lov na merjasce, zato tudi takšne, ki tega ne počnejo potrebujejo veliko zaposlitve. Tudi ni najbbolj primerna pasma za začetnika (kar očitno na vprašanje ste) ker potrebuje za primerno vzgojo kar nekaj izkušenj. Začeti je potrebno dovolj zgodaj in vedeti kdaj in kje postaviti mejo. Je precej “trmast” pes, z določenimi dominantnejšimi potezami, sploh če je socializacija v leglu slabša od optimalne.

Ker zraste v ogromnega psa morate nad njim imeti kontrolo, sicer ga, ko odraste ne boste zmogli obvladati. Psi to (ne glede na pasmo) hitro začutijo in spridom izkoristijo. Poskrbeti morate, da ne bo preveč izražen tako dominanten značaj kot tudi plahost, saj je iz preprostega razloga svoje velikosti v obeh primerih lahko tudi nevaren.
Svetujem, da poiščete tudi dobro pasjo šolo. Pomladanski semester se počasi končuje, zato boste verjetno malo šolo zamudili, torej si oglejte programe za jeseni, predvsem pa začnite s primernim delom sedaj.

Pes, ki je sam zunaj uničuje stvari zato, ker mu je dolgčas, sploh če gre za psajega “najstnika”. če ga boste dovolj zaposlili in utrudili, se bodo tudi te težave omilile.

Argentinska doga tudi ni pasma, ki bi lahko po mrazu bila zunaj, ker je kratkodlaka z zelo malo poddlake.

Hvala za pojasnila.
Je pa kuža večinoma v hiši; le v času službe je zunaj, na vrtu, ima tudi svoj velik pesjak, kjer pa ni zaprt.
Hvala še 1x.

Argentinska doga ni civava. To je pes z mocnim karakterjem in ni za ljudi, ki niso sigurni sami v sebe. Dejstvo je da vasa doga prihaja v puberteto in da ji rastejo novi zobje.. Predlagam gumasto igraco kong. Tako da boste z njo nadomescali les. Ce pa naredi kaj narobe, mu nebo skodila niti kaksna zausnica. Pomembno je da zausnico pes dobi takrat ko dela neumnost. Tako se namrec ureja polozaj alfa samca v kardelu.

Verjetno se je do sedaj že umiril in ni več v puberteti? Ali pač, no pomoje so že našli rešitev in dejte mau pogledat datuma ker je to let pa pol nazaj!

Pri DA in nesigurnem lastniku je zaušnica strašno priporočljiva, ja…

Yo_ a zdaj bomo še pse tepli.groza!!!

Ja, ti pa res razumeš napisano, vidim.

Jaz sem razumela tako,da ti misliš,da je za psa priporočljiva zaušnica.Sorry no če sem narobe razumela.Ni panike.

Daj, preberi še ene parkrat, mogoče bo pa zaleglo…

Imam ze 2 dogo…prva se ni tako misila kot zdaj ta..ima 8 let..zdaj se mi zdi da nima vec tako goste dlake kot nekoc…ful mu gre dlaka dol..in vidi se da hoce biti malo marogast…malo ce tudi praska…mogoce je alergija..kako naj to ugotovim? Ga peljem k veterinarju da mu kri pregleda..? Hvala

New Report

Close