Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Arcoxia – ajemlje kdo to zdravilo?

Arcoxia – ajemlje kdo to zdravilo?

Živjo,

jaz sem jedla Arcoxia, pa mi ni kaj dosti pomagalo, pa mi je revmatolog rekel, da je bolje, če jemljem Naklofen. Zdaj jemljem Naklofen, ampak samo kadar res ne morem drugače. Zaldiar se poskušam izogibat, ker so premočne. Najboljš po mojih izkušnjah proti bolečinam je gibanje, hodim na pilates in si lepo razmigam vse sklepe in se potem počutim super … Menda se da dobiti tudi fizioterapije v bazenih, pa da ful pomaga, moram naslednjič vprašat zdravnika. Ti Metotreksat ne pomaga? Kako pa potem delaš, če delaš? So se ti že poškodovali sklepi? Koliko si stara? Mislim, da je pri tistih 5 minutah, ki jih imaš na voljo pri revmatologu, zelo pomembno, da bolj jamraš, ker te bolj resno jemlje, mogoče bi morala poskusiti še kaka druga zdravila? Meni je metotrexat pomagal, da sem bila, kot da bolezni ne bi nikoli imela …potem pa smo šli na milejša zdravila, se je pa vse pokvarilo … zdaj pa čakam 🙂

Za Arcoxio sem izvedela pred letom dni in sem hvaležna tistemu, ki mi jo je svetoval. Je edino zdravilo, ki mi resnično olajša bolečine pri občasnih hudih vnetjih v sklepih. Res pa je, da jemljem najmočnejše.Kolikor vem, po učinkovitosti obstajajo 60, 90, 120. Običajno mi pomagata že do dve tableti, redko, da moram vzeti tri. Sem pa slišala, da ni za pretiravati zaradi možnih težav s srcem…

Zaradi bolečin v rokah, predvsem v komolcih in v prstih na rokah sem občasno pila Naklofen. Doletela me je huda alergija (tudi na ostala zdravila npr. na Aspirin, Lekadol,), zato sem se bala vzeti kaj proti bolečinam. Zdravnik mi je predpisal Arcoxio, ki ne vsebuje takih sestavin, ki povzročajo alergijo. Tableto vzamem, ko me res boli in mi pomaga. Predpisal mi je sicer, naj vzamem vsak dan eno tableto, toda sama vzamem tableto npr. enkrat tedensko, ker se zelo bojim, da mi alergija spet izbruhne.

Danes vzela prvic 120 mg. Obcutek- noga me skoraj ne boli- stranski ucinek- okus v ustih grozljiv pa pocutim se kot da sem spila kaj prevec:)
Imam dozo 7 dni, po 3 operacijah gleznja/zlom,artroskopija/imam obrabo sklepa in me je bolela noga vsak dan bolj…po obisku travmatologa prejela zdaj te tablete, jaz upam da se do nacrtovane operacije stanje malo izboljsa…

Da še jaz delim mnenje, jaz imam dva medrola na dan 32 mg, ki ga po 3 dni zmanjšujem,, zaščito za želodec ki ne vem kak se teče tudi 2 na dan po 20 mg, Arcoxia 90 mg , 2 nalgesina, 4 sulfasalazine. 11 tablet dnevno ker mi je koleno zateklo. Imam RA in moram jemati to skupaj 14 dni, potem dalje pa brez medrola in brez zaščite za želodec. Če komu kaj pomaga kako se kombinira. Edina slabost je da se ponoči zbujam, blodnje od medrola, drugače pa oteklina gre lepo nazaj, bolečin že 3 dan ni velikih.

Sem sicer v fazi “potrjevanja” diagnoze RA a mislim, da ni dvoma. Boleči so bili vsi sklepi:prsti,zapestja,komolci,rame,kolena,gležnji in nožni prsti. Začela sem z Movakisom, ki mi ni čisto nič pomagal. Arcoxio jemljem 2 tedna in mi je že po 3 dneh bilo bolje. Bolečine so praktično zginile, le tiste, do katerih pride zaradi giba že poškodovanih sklepov pa ostajajo…a s tem se da živet. Pač pazim na gibe . Na Arcoxia pa imam že od drugega dneva jemanja kar naprej stranski učinke (slabost,tresenje,omotičnost,vrtoglavica,krči v trebuhu,zgaga,napenjanje,razbijanje srca) posamezni trajajo 3-4 dni in potem skoraj v celiti minejo, pridejo pa drugi…Pa vendar ni hudo. Da le ne bo kakih učinkov na jetra ali kri.

Ta Arcoxia je zelo močna zadeva za bolečine..očitno vas dosti boli če vam zdravnica to napisala. Gre za zdravilo ki dajejo po operacijah itd. Meni so tudi dali za revmo ampak mi je povzročila hudih problemah z prebavo. Za bolečin pa seveda pomaga.

New Report

Close