Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Arasidovi muffini (recept iz maxximum portala)

Arasidovi muffini (recept iz maxximum portala)

Ker je stran down in ker si ful ful ful želim naredit muffine (dans k mam cajt) bi ful lepo prosu, če mi nekdo kle napiše recept – če slučajno ma…

Hvala.

Stran spet dela!!

Meni začuda ne =)…. ampak je že OK… mi je že nekdo povedal recept.

Mimogrede…. v sestavinah otrobi niso omenjeni, medtem ko piše, da v začetno maso umešaš tudi otrobe?

očitno je glede otrobov pomota – najprej so bili v receptu, potem pa sem jih “vrgla ven” pri sestavinah, pozabila pa izločiti iz teksta. hvala, da si opozoril. LP

Btw, čudi me, da ti stran ne dela. res je, da so bili neki problemi, ampak je sedaj urejeno. LP

Mmm :))

Jaz sem jih pa naredila danes. Prasek (sirotko), ki se mi zdi absolutno predraga rec, sem nadomestila z veliko zlico skute in malo vec kosmicev, ki sem jih napol zmlela, in arasidov. Araside sem kupila neoluscene, jih ocistila (ena ura res hude mentalne relaksacije) :)), zmlela in uporabila kot arasidovo maslo… Spekla sem jih kar na peki papirju potem, ko sem jih z zlicko pometala gor.

Edina rec, ki se mi zdi, da manjka, je po moje malce soli.

Definitivno novi kuharski hit pri meni doma (adijo, bajadera s prevec cukra, masti in kalorijami) :))

Me veseli, da so ti bili všeč 🙂 Moraš “nujno” probati tudi kokosove (proteine lahko nadomestiš, kot si to že storila pri arašidovih, ali s kakavom v prahu ali čim podobnim), za katere je recept na tem linku:

http://www.maxximum-portal.com/forum/viewthread.php?tid=17

LP

Brez skrbi – zdaj, ko vem, za “bazo”, bom to zagotovo veckrat pekla :)))… Moram tudi skutino tortico narediti, ampak za to bom pa pocakala kaksno posebno priloznost… :))

Povej mi, glede na to, da so se ti pri muffinih vmesali vmes otrobi – a kdaj namesto kosmicev uporabis otrobe? A si kdaj poskusila tudi s kaksnimi drugimi kosmici namesto ovsenimi?

najprej sem probala z otrobi, vendar so se mi zdeli presuhi – saj veš, otrobi vsrkajo vso vlago – tako da sem jih potem v celoti nadomestila z ovsenimi kosmiči. Sem pa pred kratkim dobila en recept za kekse iz otrobov in bom sporočila, kako bodo uspeli. a imaš morda tudi ti na zalogi kakšen recept? LP

Ne, zal nimam na zalogi nobenega recepta… kuham in pecem od studentskih let dalje (ko sem “pisala” diplomo, sem toliko kuhala, da imam menda dovolj za se kaksno desetletje) :)) silno malo… Sploh pa, ko berem, s cim vse se prehranjujete… oooohhh… toliko jajc? Toliko purana? Jaz za kaj taksnega niti priblizno nimam moznosti, saj imam v nasi “menzi” ze tako tezave in narocam vsak dan isto, ker je ena od redkih stvari, ki vsaj deloma ustreza mojemu prehranjevalnemu rezimu… Skratka, enostavno mi je lazje, ce se drzim pravila “tega ne jem”, kot “to hocem/moram jesti”… – govorim za kosilo (zajtrk in hrano popoldne/zvecer bolj nadzorujem)… Cez vikend seveda – ce sem prosta – nadoknadim, ampak takrat uporabim klasicne recepte, prirejene svojemu okusu…

Ena stvar, ki mi je spremenila zivljenje, je lonec za kuhanje na paro. Kar naenkrat se mi je odprl spekter zelenjave, ki jo enostavno noter butnem, pustim par minut in jo potem pac uporabim kot prilogo ali za solato. Praziti, dusiti ali kuhati v vodi se mi je vedno zdelo brez veze – od zelenjave ostane samo ogrodje, vse ostalo pa gre v zelenjavna nebesa… Zraven taksnega lonca sem si omislila se res dobro ponev, na kateri pol kile (!) purana preprazis na mikrokapljici olja. Moje hrane, tako kot, se mi zdi, Sasa pise v uni drugi temi, nihce ne gleda prav z nezavistjo, ampak… hmm… meni je pac dobra :))

Pa ja, skute tudi jaz pojem toliko, da sem zacela ze kolobariti trgovine, ker se bojim, da me bodo en dan cakali z lisicami in me odpeljali na zaslisanje, ces, ce iz skute slucajno kaj sumljivega pridelujem :)))))

Tale lonec za kuhanje na paro je super! Oziroma jaz sem videla neko takšno napravo v Big Bangu in si jo moram kupit. Ker tudi jaz obožujem zelenjavo, čeprav je po pravici povedano ko sem bila majhna sploh nisem marala. Filali so me samo s sendviči, mislim, da so me tako navadili. Potem sem kar naenkrat postala vegetarijanka, ko sem bila sredi najhujše pubertete, tam 13, 14 let. Sreča sem prišla k pameti. Sedaj jem vso zelenjavo, nekako se navadiš ni ti postane dobro, še celo surove kumare sem se navadila jest, čeprav so mi bile včasih tako ogabne, da bi najraj bruhala. Enkrat ko sem bila majhna pa sem bruhala v krožnik z grahom. Upam, da nima sedaj kdo ravno kosila… Ne maram pa lubenice in surovega korenčka in se tolažim s tem, da imata visok GI :-))

Ja če ješ v menzi je lahko res kriza. Tudi jaz sem študentka in vem kako je. Samo sama sploh ne koristim bonov. Oziroma sedaj, ko imajo solatni bar jih izkoristim. Imajo pa tudi neke sendviče s tuno. Sam kolikor se mi zdi je bel kruh. Ne vem, ko že dolgo nisem jedla sendviča. Ko sem začela študirat sem se najprej zredila. Tako, da sem si potem začela hrano sama kupovat. Bila je kar kriza, ker sem porabila veliko denarja. Ampak sedaj sem našla način. Skuta ni tako draga, jajce tudi ne. Malo dražja je tuna in puran, kar pa večinoma “ukradem” doma. Zelenjava ni tako draga, izbereš tisto kar je poceni. Problem je v tem, ko te skoraj nikol ni doma, in si moraš s sabo nosit. In mi je nekoliko zmanjkalo idej za malico.

New Report

Close