Najdi forum

Pozdravljeni!

Sem 24 – letno dekle in Vas prosim za mnenje. Maja letos so se mi pojavile bolecine v desnem ocesu, v veliki vecini jih spremlja tudi pritisk v desni senci in obcasno na desni strani glave. (Lazje glavobole imam velikokrat zaradi stresa). Takrat sem tudi opazila, da je desna zenica malo vecja od leve.

Oftalmolog je mnenja, da je sprememba zenic po vsej verjetnosti fizioloska in da me oko boli zaradi suhosti (lo:0mm, do: 0mm solz), vseeno me je pa na potil na mr glave in vratu ter pregled scitnice.
Vrat in scitnica bp.

Mr glave sledec:
Orbiti in obnosne votlinz v mejah normale.
Nekoliko sirsi likvorski prostori frontparientalno parasagitalno, diskretno vec levo.
Periferni lin centralni likvorski prostori so sicee v mejah normale, premika mozganovine ni.
Prepricljivih fokalnih sprememb ne diferenciram. V predelu sele ni posebnosti. Infratentorialno ni videti posebnosti. Manjsa ekstazija cereberalnih tonzil v smer foramen magnum z diskretno redukcijo likvorskega prostora.

Mnenje: verjetno anatomska varianta likvorskih prostorov, manj verjetno arahnoidna cista frontoparietalno.

Moj osebni zdravnik pravi, da diagnoza me ni zanesljiva, saj imajo bojda na tej slikovni diagnostiki slabo in nezanesljivo opremo.

Sedaj me pa zanima, v primeru ciste, je to mogoce razlog za oko? Zakaj pride do siritve likvorskih prostorov?

Najlepsa hvala za mnenje, mi bo izjemno veliko pomenilo.

Spoštovani,

predvidevam, da je mnenje oftamologa, da je stanje očesa brez posebnosti, pravo. MR glave ne kaže sprememb, ki bi lahko kakor koli simptomatsko vpivale na oko. Prav tako je zelo malo verjetno, da bi se likvorski prostori povečali.
Napotilo na MR vratne hrbtenice je pravi pristop. Sumim, da bodo v vratu prisotne (minimalne) spremembe, zaradi katerih pogosto prihaja do simptomov, ki jih opisujete. Ko boste prejeli izvid MR vratne hrbtenice, se lahko ponovno oglasite, še bolje pa, da se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij, s seboj pa poleg izvida prinesete tudi slike.
https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close