aptmail: novalac
Ja, definitivno Novalac. Obstoja proti krčem, proti polivanju…Mismo dajali od začetka Aptamil, pa so bili krči taki, da ni za povedat. Po dveh mesecih smo po nasvetu babice prešli na Novalac, pa so krči čudežno takoj prešli. Je sicer draga varianta, če pa upoštevaš blaženo spanje dojenčka in tvoje, pa….( Mi smo dajali v vsakem obroku dajali obe vrsti: pol proti krčem in pol proti polivanju, pa pri 11 mesecih še vedno delamo enako za vsak mlečni obrok).
Mi smo tudi na Novalacu in ker nikoli nismo bili na Aptamilu, težko primerjam. Se mi pa zdijo prednosti Novalaca:
– da ima prilagojene formule še proti zaprtju, proti kolikam in pri prekomernem polivanju, ter še za nočni obrok
– da ima prijaznejše pakiranje
Cenovno se mi zdi, da je zelo podobno ostalim.
Ma ja, saj aptamil ima tudi proti polivanju (AR), proti kolikam pa je Comformil, če se ne motim. Pa ne zagovarjam zdaj Aptamila, ker je treba enostavno sprobati, kaj otroku bolj paše.
Mi smo dajali Novalac in je zelo težko kakal (ni bilo klasično zaprtje, samo zelo trdo blato), pri Aptamilu pa je bilo OK. Po drugi strani pa je novalac bolj gost in bolj nasiten. Nekaj časa sem celo dajala izmenično.
Problem pa je bil v polivanju pri 6m, niti AR ni veliko pomagal. Tako sem začela dajati Beba 2. Evo, problem rešen.
Tako da je enostavno treba probat, niso vsi otroci enaki. Novalac je ful opevan, promocija po lekarnah je strašna, zdaj je celo nočna varianta (bolj nasiten?), pa pri nas ni bilo efekta. In ker je to tak lep denar, je bilo treba še trojkico po 1 letu ven dat,….
Takoj po rojstvu nisem imela dovolj mleka, ampak sem ves cas mislila, da bo dojenje steklo. Za vsak slucaj, da mali nebi bil lacen, pa sem mozu narocila, da naj gre, preden pridemo iz porodnisnice, kupit kaksno adap. mleko. Kupil je novalac, ker je bila najmanjsa doza, ki jo je bilo mozno kupit v tisti lekarni.
Potem smo pri novalacu ostali in smo bili z njim zelo zadovoljni. Kasneje smo uporabljali tistega za kolike in nikoli nismo imeli problemov.