Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Aptamil-Novalac

Aptamil-Novalac

Spoštovani!
Doma imamo enomesečno punčko.Svojega mleka nisem imela ,zato uživa adaptirano mleko.Začeli sva z Novalacom1 in ker je polivala, nama je pediatrinja dejala naj poskusiva z Novalac AR.Polivati je začela še bolj.Nato sem na svojo lastno odgovornost poskusila z Aptamilom AR.Dajem ji že en teden in o polivanju ne duha in ne sluha. Problem je pa nastal pri odvajanju. Pri Novalacu AR se je kar matrala, da se je pokakala, pri Aptamilu pa ima precej tekoče blato, za moje pojme je to kar driska.

In kaj narediti? Ostat pri Aptamilu oz. Novalacu? Kaj mi svetujete vi?

Za mojo zmedenost se vam opravičujem, ampak me resnično skrbi za to njeno prenašanje mleka.

Najlepša hvala

n.

http://www.mojalbum.com/pikicaaa

Pozdravljeni, pikapoka,
Obe formuli sta namenjeni otrokom, ki veliko polivajo, seveda pa morate upoštevati tudi druge ukrepe – podiranje kupčkov in dvignjeno vzglavje posteljice.
Tekoče blato pri dojenčku ni nič neobičajnega. Pomembno je le, da dobro napreduje, če pa bi šlo za tekoče blato, slabo počutje, neješčnost, sluz in/ali krvave nitke v blatu, bi posumili, da se dogaja kaj bolezenskega.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pikapoka, samo za informacijo – tudi nam je Aptamil povzočal dobesedno drisko. Ko se je naš mali pokakal mu je pamperska vse skozi prepuščala (ob stegencih in na hrbtu). Imela pa sem občutek, da ga je ob vsem tem tudi v trebuščku zvijalo. Sedaj pije Novalac in vsaj normalno kaka (1x na dan) in pred kakanjem ga nič več ne zvija. Lp

New Report

Close