aptamil comfort – primeren za otroka?
Imam 8-mesečno hčerko. Kupujem ji Novalac. Moj mož je pomotoma kupil Aptamil Comfort (with immunoforits). Sem ji ga že hotela dati, ko sem prebrala “Amptamil Comfort je primeren za posebne prehranske namene. Uporabljajte ga le pod zdravniškim nadzorom.”
sedaj pa me zanima, ali ga lahko uporabim ali ne? Če ja, zakaj takšno opozorilo?
meni pa nekaj drugega ni jasno!Tvoj dragi več kot očitno ne sodeluje pri negi in vzgoji otroka!V osmih mesecih si ni utegnil zapomniti niti oblike posode(kartona,škatle…) adaptiranega mleka kaj šele napisa na njej?!Ma dobra si,da to toleriraš!
Otroku mleko,glede na to,da je star 8 mesecev vsekakor ne bo škodilo.V primeru,če bi bil otrok pol mlajši,pa ni glih dobro menjavat kar tako.
Daj, lepo te prosim, ne kompliciraj! Prvič otroku tudi menjava ne bo nič hujšega naredila. ko bo otrok imel dovolj menjav, bo pač mleko zavračal. Mi smo mogli menjat, ker dolgo ni ustrezalo.In to ne, kot praviš ti 4 mesečniku, ampak 2 mesečniku.
Glede moških pa…. Si prav tebe predstavljam, kako možu daš test za izpolniti. Kako se reče kremi za ritko, katero mleko, katere plenice, kateri šampon, katera krema, katero milo? In če ne bo vedel, pa šus!
Ene prav iščete razlog, da se s partnerjem spičite!
Eh, itak da ne bo nič narobe, razen mogoče to, da ga ne bo marala 🙂
Drugače pa svetujem vsem, da, preden začnete s temi AC (anti colic) mleki, poskusite kakšno drugo navadno mleko. Pri naših se je izkazalo za najboljše mleko Babylove iz DM. Ta Aptamil Comfort ni bil ne vem kaj – je zapiral, Beba Sensitive je bila ok, ampak še boljše je bilo Babylove (nobenega zaprtja in krčev več). No, kasneje je bila dobra tudi Bebivita, Novalaca pa res nismo poskusili – bi tudi bil med zadnjimi, če bi ga morali, ker res ne vem, zakaj bi, če ni potrebe, plačevala toliko za AM, ki ni nič posebnega, pa še samo v lekarni ga lahko dobiš.
Aja, res je tudi, da pogostejša menjava mlek (da pač enkrat najdeš eno, ki otroku najbolj ustreza) pri večini ni nič groznega 🙂
Daj, lepo te prosim, ne kompliciraj! Prvič otroku tudi menjava ne bo nič hujšega naredila. ko bo otrok imel dovolj menjav, bo pač mleko zavračal. Mi smo mogli menjat, ker dolgo ni ustrezalo.In to ne, kot praviš ti 4 mesečniku, ampak 2 mesečniku.
Glede moških pa…. Si prav tebe predstavljam, kako možu daš test za izpolniti. Kako se reče kremi za ritko, katero mleko, katere plenice, kateri šampon, katera krema, katero milo? In če ne bo vedel, pa šus!
Ene prav iščete razlog, da se s partnerjem spičite![/quote]
daj ženska,najprej poooočasi preberi moj post!Lepo sem napisala,da mleko 8 mesečnemu otroku ne bo škodilo!
Kar se tiče partnerja-mojemu nisem dala prav nobenega testa izpolnjevat!Enostavno kot pasulj,je pač prisoten od samega začetka.Pa ni perla,daleč proč,ma po osmih mesecih ve kako zgleda škatla adaptiranega mleka!Ve,da na škatli piše Novalac in ne Aptamil.Pozna obliko pakunge NOVALACA,ki niti približno ni enaka APTAMILU!Ne ti meni banan prodajat in ne sodit kakšen odnos do partnerja imam.Zlat je,cenim ga in samo želiš si lahko takšnega!
Zivjo jas pa imam eno vprasanje. Imamo dojenca starega ces en teden bo 3 mesce dojila sem ga skos in je kr naekrat zmanjkalo no zdaj pa je kaksen teden ko mu dajem aptamil comfort 1 on seveda popije naredi kupcek malo pobruha pocakam in mu dam se malo caja pol pa joka joka je zaspan ampak ne zaspi kaj bi lahko bložž’ m ne pase mleko? ali krci?
Lp. Mamica
Mogoce je pa tisti caj po vrhu prevec? Zakaj mu ga pa pravzaprav das? Nekako trenutno ni tako hudo vroce, da bi bil kaj ekstra zejen, tekocine dobi dovolj z mlekom ( tudi z adaptiranim). Ce se ti zdi, da je zejen, mu caj ali vodo daj vmes med obroki in ne takoj po njem.
Druga moznost pa je seveda tudi to, da mu mleko ne ustreza. Pravzaprav ne vem, zakaj mu sploh dajes ta comfort? Ce nima nekih ekstra tezav, poskusi z navadnim mlekom – pri nasih je dobro slo v promet babylove in beba, aptamil in milumil pa sploh ne. Skratka – poskusi brez tistega caja po vrhu in z enim navadnim mlekom.
Imamo dva fantka stara 2 mesca in pol 🙂 ker sem imela carski je tudi mleko bilo slabejse , v bolnici srm dojila in dohranjevala , doma se dojila ampak mleka ni bilo dosti za dva .kupili smo za prvic baby love v Dm ampak po tem mleku sta jokala nenormalno , takoj ko sta ga pojedla ceu dan se matrala in sele zvecer pokakala…hm probam drugega vzamemo NOVALAC AC pojedla ampak trdo kakata , nespita , jokata zdaj sem se odlocila da probamo se APTAMIL COMFORT k ga tok hvaljo :)) vsak otrok je drugacen in enem pase eno mleko drugim pa drugo kaj cmo 🙂 komaj cakam se par mesecev da zacnejo jesti domaco hrano , bolj zdravo :)) lp