Najdi forum

Ali morda se katera hrani otrocka s to prehrano in kako se borite zaprtostjo-trdim blatom? Hvala za morebitne namige. Dojencica je stara 2,5 meseca.

Hallo!!

Zdajle jih po kar nekaj ” skočilo ” name a ne morem kaj, da ti ne odgovorim, saj vem kako zna starše zaprtost pri otroku skrbeti.
Bom požrla tudi kakšno na moj račun in ti kljub temu, da sem enkrat že rekla, da o tem ne napišem več niti besede, odgovorila.
Imam 7 mesecev staro punčko, ki krasno napreduje in je sploh eno samo sonce – pravi dobrovoljček. Kar se tiče prebolelih treh virusov in razvojnega GER-a, je nasplošno zdrava in zaradi tega, ker smo ji mešali mleko res nikoli ni imela problemov.
Ene so sicer stroge zagovornice, da se mleka med sabo ne sme mešati, a nam so tako svetovali zdravniki v bolnici in prav tako naša zelo dobra in cenjena pediatrinja ( toliko v vednost, da to nisem delala na svojo roko in ni zraslo na mojem zeljniku ). Kljub temu sem o tem kasneje govorila še z dietetikom in prav tako mi je svetoval to kombinacijo! In pri nas se je problem čez noč rešil, deluje in tako je še danes, ko že je tudi drugo hrano in ji AR bolj malo dodajamo,
Torej! Aptamil AR + Comformil 1 ( kasneje 2 ).
Mešanico boste našli sami. Poskušajte toliko časa, dokler ne najdete prave.
Glej le toliko, da boš vsako mleko dozirala s svojo merico.
Na 30 ml vode gre ena merica! Npr. če otrok poje 150 ml mleka na obrok, smo mi dali 3 merice AR-ja in 2 merici Comformil-a. Če to pri vas ne bo zadostovalo, dajte merico več Comformil-a. V vsakem primeru bo imela dojenčica zgoščeno mleko in bo manj polivala, bruhala…
Na moje kasnejše vprašanje o tem, da naj mleka med seboj ne bi mešali, mi je dietetik odgovoril ( in prav tako naša zdravnica ), da je to oboje mleko z isto osnovo – torej oboje je Aptamil le z različnimi dodatki. AR je zgoščeno mleko, Comformil pa ima dodatke proti krčem?, za urejanje prebave.
Malo daljši odgovor z argumenti, zakaj sem sama tako delala, to pa zato ker sem bila v preteklosti že kregana da delam reklamo za Milupo in da naj se mleko ne bi mešalo!!
Pa vseeno upam, da sem vam kaj pomagala in da čimrej rešite problem!!
Morda še to: V začetku sem Tii kdaj pa kdaj dala ( zjutraj ) samo Comformil, če se mi je zdelo da težje kaka. Seveda sem jo potem imela vsaj eno uro strogo pokoncu v naročju, da ni polivala, naslednji obrok pa sem ji že mešala. Samega AR-ja pa od takrat ni dobila nikoli več.
In še danes pri 7ih mesecih ima krasno prebavo! Od 2 – 3 x na dan!!
Srečno in lepe praznike!
Vallery!

Hvala Vallery! Ves, tudi mi mesamo isto kombinacijo- po nasvetu in se je dobro obneslo, do predvcerajsnjem, ko se ji je zopet zacelo po vsakem obroku polivati…Pa me je zopet zaskrbelo… kaj zdaj spet…, ker sam AR povzroca grozljivo zaprtost. Ali se je pri vas popolnoma ustavilo polivanje ali se se vedno kdaj pojavi? Mene namrec zelo skrbi, ker se je vcasih pojavilo tudi do dve uri po hranjenju- med previjanjem, na hrbtu, da se ne bi zadusila..Panika pac…Kdaj si zacela z uvajanjem goste hrane? Se je od takrat polivanje popolnoma ustavilo?Ce bos se pri volji za odgovor…, sicer pa lep pozdrav in se enkrat hvala.

Čisto na kratko: zakaj pa dajete Aptamil AR, če vidite, da ji po njem ni dobro? Saj obstajajo tudi druge vrste mleka, ki bi ji morda bolj ustrezale.
Midva sva se sicer pol leta dojila, potem pa je mleko na žalost skoraj čez noč presahnilo. Najprej smo po nasvetu pediatrov kupili Aptamil. Naš mali ga ni prenesel, po njem je zelo polival. Še cele vrečke nismo porabili, ko sva mu mleko čisto zamenjala. Kupila sva Hipp, tako, da tudi od Milupe ni bil in je neprimerljivo bolje.
Kolikor jaz vem, velja, da je Aptamil težko mleko in včasih imam res občutek, da ga pediatri kar malo preveč forsirajo.
Je pa tako, da so nekateri dojenčki bolj nagnjeni k polivanju, to je zaradi mišice zapiralke. Smo pač v tej kategoriji.
Tudi mi že jemo gosto hrano, polivanje je skoraj prenehalo, čeprav se še kdaj zgodi.

LP, Ana

Halo Nina!

Imamo potrjeni GER! Za to sva pri šestih tednih odšli v bolnico, ker nas je bilo tudi strah, da se mala ne bi zadušila, odkašljati pa se takrat tudi slučajno še ni znala. Imele sva cel kup preiskav in na koncu so nam potrdili GER.
Tia je dva meseca jemala Renital prašek, zaradi kisline. Tudi to ji je pomagalo, ne rečem, sploh kar se tiče kisline.
Z uvajanjem sva ravno zato začele pri štirih mesecih in moram rečti, da čeprav so nam v bolnici rekli, da se razvojni GER pozdravi tam okoli osmega devetega meseca ali pa še kasneje, da je bilo pri nas pri šestih praktično dobro.
Edino, kadar se zelo napije čaja, ji zna kdaj še kaj pritečti ven.
Največ boš naredila, če otroku dvigneš vzglavje, ( če ga seveda že niste ) in to kar veliko ( 30 stopinj ). Spodaj založi posteljico z blazinami, da ti ne bo lezla dol.
Ko se naje, jo imejte minimalno pol ure v pokončnem položaju. Tudi previjajte jo na dvignjeni podlagi če je le mogoče . Podirajte kupčke. Striktno in vedno.
Če je kljub temu še vedno zaprta, ji jutranji obrok daj samo Comformil. Mogoče bo po tem malo polivala a meni je zdravnik rekel, da se moramo v tem primeru vprašati kaj je slabše. In vsekakor je boljše, da po jutranjem obroku malo poliva, kot da je zaprta.
Ne vem, kaj naj ti še svetujem. Mi smo bili res zelo bogi, a se je na srečo tako izteklo, da danes ne vem več kaj je to polivanje, bruhanje. Smo se pa vseh ukrepov res strikno držali.
Hrano je lepo sprejela, uvajali smo res počasi in danes pri sedmih mesecih je že zelo veliko in ni problemov.
Veliko se res popravi takrat, ko otrok začne jesti gosto hrano in z razvojem samim!
Veliko zdravja!
Vallery!

AnaAna!!

Aptamil AR je zgoščeno mleko z riževo sluzjo in je prav zaradi tega narejen posebaj za dojenčke, ki so nagnjeni k prekomernemu polivanju in bruhanju.
Ko smo sami iskali primerno mleko, ker je bilo res hudo, takega mleka druge znamke nismo niti videli niti našli.
Zato AR, in ne zato, ker bi katero znamko bolj zagovarjala, kot drugo. Čeprav je moje mnenje, da je Aptamil eno kakovostnejših mlek, ki se dobi na našem tržišču. ( Pa če zveni kot reklama ali ne, za nas je to tako! )
A to je le moje mnenje! Res je kot praviš, da vsak po svoje in tako, kot se njemu zdi najboljše za svojega otroka.
Enim pač res ne paše in AR ima res ta stranski učinek, da zapira, a kot že rečeno smo mi to uspešno rešili s kombinacijo Comformil-a.
Veliko zdravja vsem vašim otročkom in ne dvomim, da jim želite le dobro!
Nočko!
Vallery!

Vallery!, se enkrat hvala.
LP!
Nina

Jaz sem mu dajala Aptamil pa ga sploh ni prenesel.Pravo reakcijo je imal nanj.
Zdaj bomo šli na Comformil.Upam da bo kaj boljše.

New Report

Close