Najdi forum

Naš fantek bo te dni star štiri mesece, hranimo se z Aptamilom1, pediatrinja nas na pregledu ni nič opozorila kdaj preiti na Aptamil2, mi pa smo prav tako pozabili vprašati. V trgovini smo na dvojkici opazili, da se daje od štirih mesecev naprej.
Zanima me kdaj ste prešle na dvojkico, ali to določi pediater na pregledu, če se recimo otrok ne razvija več tako dobro, oziroma ne pridobiva več na teži? Ali pa ste avtomatsko prešle pri tej starosti na Aptamil2?
Naj povem, da se fantek lepo razvija, pridobiva na teži in je drugače zelo zdrav. Vseeno bi me zanimalo vaše mnenje iziroma izkušnje tistih, ki se hranite z Aptamilom. Hvala in lep pozdrav

Mi smo na dvojkico prešli kar sami, ko je punčka dopolnila 4 mesece.
Sicer smo uporabljali Comformil, ampak saj je zadeva dosti podobna Aptamilu.

Mislim, da ni potrebe po kakšnem pediatrovem nasvetu, saj v enki enostavno
ni več dovolj stvari, ki jih dojenček potrebuje za svoj razvoj.

Tudi pri nas smo brez problemov prešli na Aptamil2 pri štirih mesecih oz. kakšen dan več, da smo pač porabili enko do konca. Hčerka je lepo napredovala z enko, a v dvojki je malo drugačen sestav, ki je prilagojen starosti in potrebam otročička. Tudi pediatrinja je rekla, da je tako OK.
N.

Mi smo prešli na aptamil 2 pri treh mesecih, brez posvetovanja
pediatra.
Srečno.

Tudi mi smo prešli na dvojko pri štirih mesecih brez problemov. Pediatrinja nam je svetovala, naj nekaj dni dajemo izmenično 1 obrok dvojke, potem 1 obrok enke, da se otrok navadi na spremembo.

Mi smo prešli na 2. malo kasneje kot pri 4. mesecih. Očitno se je poznala premajhna hranilna vrednost Aptamila 1, saj je punčka hotela več in bolj pogosto piti mleko.

LP

Ko smo ze ravno pri aptamilu, upam da ga vsi
kupujete v Kolinski kjer je najcenejši.
lep dan

Ali ste tudi ve imele težave. Danes je hčerka pri 4 mesecih po dolgem času dobila Aptamil 1. Drugače jo dojim . Čez ca. 3 do 4 ure je začela močno bruhati . Težavo sva imeli kar eno uro. Tako , da ni imela več kaj bruhati.

Ali je to lahko posledica spremembe.

Hvala

Sara

Sara, jaz bi v takem primeru, če bi se bruhanje nadaljevalo, menjala hrano…saj jih je kar nekaj po trgovinah…mi sicer z aptamilom nismo imeli težav, ravno zdaj se pripravljamo da preidemo pri skoraj štirimesečni hčerki na Aptamil2….se pa spomnim težav moje sosede, ko fantek ni prenesel nobene…na koncu so mleko kupovali v Avstriji…lep pozdravček

Aptamil je čisto osnovna formula in zna biti velikokrat neprijazen do dojenčkovega
želodčka. Naša mala je imela vedno močne krče po Aptamilu, zato uporabljamo Conformil, ki je bolj nežen. Je pa res da je malenkost manj hranljiv, zato je
potrebno bolj pogosto hranjenje. Obstaja pa tudi en Aptamil prav za take
dojenčke ki bruhajo. Mislim da je Aptamil AR

Tudi mi smo hčerko hranili s Comformilom, ki naj bi bil bolj prijazen za otroka (glede krčev, zaprtja,..) in na dvojko smo prešli postopoma, ko je hči dopolnila 4 mesece. Kakšen teden smo mešali enko in dvojko, da prehod ni bil prehud.
Srečno!
Vesna

New Report

Close