Najdi forum

pripravljam aptamil 1 z prekuhano vodo iz termovske.zanima me če cele doze ne poje np.100 ml ali lahko ostanek šeenkrat porabimo tako da ga pogrejemo

Meni so rekli da NE!

Ne.

nika

Naj se to NE bi počelo!
Nobenega adaptiranega mleka se ne sme ponovno pogrevat.
Mi smo se tega in se še držimo.
Mogoče v pomoč! Prekuhano vodo ohladite na 50 stopinj ( količine naj bo približno toliko, kot je otrok poje v enem dnevu ali celo malo manj. Pripravi mleko in ga shrani v hladilniku. Ponudi mu približno količino, katero si vajena da poje in če bo želel še, boš imela mleko že pripravljeno in ga boš samo še malo hitro pogrela v mikrovalovki. Tako smo počeli mi, ko je bila mala še čisto majhna in je morala steklenička takoj pasti v usta če ne je bil halo. Sicer se je malo drla, ko sem jaz še naknadno grela mleko a se je dalo zdržat. :)))
Zdaj je že tako velika ( 5 mes. ), da že zna malo počakat in tako imamo le prekuhano vodo v hladilniku in ji mleko delamo sproti.
Pri nas se je ta način izkazal za najbolj racionalnega, saj mleka praktično nič nismo vrgli stran ( oziroma zelo, zelo malo ), kar je pa tudi nekaj,saj je drago kot žafran in res ni prijetno, da ga zlivamo stran.
Upam, da kaj pomaga!
Lep večer!
Valerija!

Nikakor ne. Oh, v začetku se res zdi človeku greh zliti proč mleko, potem pa se tako navadiš, kot bi zlival vodo proč, boš videla!

NE! Bolje vlit proč, kot da je kaj narobe.

Lp,
m.

Do katerega meseca se uporablja aptamil 1?? OZ. kdaj se preide na 2? Hvala

Naj bi se Aptamil 1 uporabljal do 4. meseca, Aptamil 2 do osmega, potem pa Aptamil 3.

Na dvojko greš pri 4 mesecih. Nam je pediatrinja rekla, da je dobro, da preidemo na dvojko takoj, ko ima otrok 4 mesece, ker je dvojka manj prilagojena (adaptirana), torej bolj podobna kravjemu mleku in se tako otrok tudi navaja na kravje mleko.

Nam pa je pediatrinja rekla da dajemo Aptamil 2 do 12. meseca, ker ima več beljakovin kot Aptamil 3, potem pa naj gremo ali na Aptamil 3 (če je v prehrani dovolj mesa), drugače pa kar na kravje mleko.

Ja, pediatri pač povejo po svoje. Jaz sem pa povedala tako kot piše na škatlah. 🙂

New Report

Close