Najdi forum

Aprilčice

Pozdravljene!

Do PDP me loči še dober teden, vendar me je danes neka znanka tako prestrašila s porodom, da se kar ne morem “pobrati” in ne vem kako bom lahko rodila. Obeta s mi namreč težak porod, ker je otrok zelo velik, sama pa sem zelo drobne konstitucije. Na to sem nekako pripravljena. Zastrašila pa me je znanka, ki mi je dejala, da v nosečnosti ne bi smela nič visoko dvogovati (npr. obešati cunje, zlagati posodo v višje omare…), ker se otroku zaradi tega lahko ovije okrog vratu popkovnica. Sama sem to vseskozi počela, navsezadnje imam doma tudi še dvoletnico, za katero morem skrbeti, tako, da res nisem doma mirno preležala 9 mesecev. Sedaj me je tako strah, če se je otrok res ovil okrog vratu, da ne bo z njim kaj narobe. Ali je res kaj na tem? Kako ve premagujete strah? Sedaj imam namreč tako slabo vest, da sem otroku nevede kaj škodovala, da res rabim kakšno spodbudno besedo.
Nina

Oh, tele stare vraže! Prav jezna sem včasih nanje, še posebej, če s tem strašijo bodoče mamice. Kako ti gre sploh lahko govorit kaj takega! Skrajno neprimerno. Meni se j eto v prvi nosečnosti zgodilo le enkrat. Preoblačila sem se pred aerobiko za nosečnice in v garderobi so se preoblačile tudi “seniorke” za svojo vadbo. Pa pristopi k meni ena starejša gospa in mi prav “dobrohotno” pove, da si s telovadbo samo škodim, da je ona zaradi telovadbe tako težko rodila, saj otrok ni bil obrnjen z glavico navzdol…sama sem imela še dobra dva tedna do poroda. Pa sem ji kar takoj povedala, da dvomim, da je imela telovadba kaj pri tem….skratka nisem se ji pustila. In glej ga zlomka, po uri vadbe vsaka v svoji dvorani, spet pristopi k meni (očitno je malo premislila) in se mi opraviči, češ, da je res neprimerno ravnala in da se podobnih stvari gotovo ne govori…

Ne sekiraj se in ne poslušaj vseh teh nasvetov. Konec koncev nisi ena čisto prestrašena prvorodka (glede na to, da za sabo že imaš eno izkušnjo nosečnosti in poroda) in gotovo si tudi prvič obešala cunje…

Želim ti mirne priprave na porod, saj veš, da je večino “v glavi”, obilo sproščenosti, pozitivnega razmišljanja in zaupanja vase, v svoje telo in strokovno ekipo, ki bo pri porodu. In ne sekiraj se na zalogo, ob morebitnih težavah, se boš takrat soočala z njimi!

Lp

Ciao Nina!

Jaz takim zgodbicam ne verjamem.Tvoja znanka bi se raje ugriznila v jezik kot pa da te straši.Če je to vedela zakaj ti ni prišla pomagat?Kaj bi morale rečt pa naše babice,ki so res delale?Takrat ni bilo pralnih strojev in ostalih pripomočkov(prale so vse ročno-ročno ožete rjuhe so veliko bolj težke a ne?)da o drugem delu ne govorim pa še veliko otrok je bilo v družinah za katere so skrbele same.Zato ne si delat skrbi saj tako pa res škodiš otroku.Če se ne moreš pomirit vprašaj pa Dr.Pušenjaka a je kaj resnice na tem!

Lp,Trta 40t

Jaz imama rok sicer maja, amak tudi jaz počnem vse to, zlagam v omare, dvigujem našo dvoletnico (sicer minimalno, amapk včasih je potrebno),…, pa tudi v prvi nosečnosti sem delala vse to, pa je bilo z našo piko vse OK in upam,d abo sedaj tudi.
Saj veš, ne verjemi vsega kar slišiš.
Lepo in mirno preživi še zadnje dni nosečnosti in želim ti čimoblj neboleč in hiter porod.

LP, S.

Dvigovanje je lahko nevarno zaradi česa drugega kot zaradi ovitja popkovnice – predvsem nepravilno dvigovanje in če imaš na splošno kake težave. Glede na to, da do sedaj še nisi rodila, torej dvigovanje ni povzročilo prezgodnjega poroda. O stegovanju ne vem kaj dosti, ampak če je bilo do sedaj vse v redu in če otroček brca, mislim, da se ne preveč sekirat.

Oj! Tudi meni je že kar nekaj ljudi povedalo, da se ne smem stegovati. Se skušam paziti, ampak vedno pa ne gre. Ne vem, ali je kaj na tem ali ne, ampak mislim, da če je bilo z otročkom do zdaj vse v redu, se tudi zdaj popkovina ne more več oviti okrog vratu, ker je že premalo prostora. Če veselo brca, je vse ok! Kar brez skrbi. Lp, T.

New Report

Close