Aplikacija disporta
Pozdravljeni!
Na forumu nisem nikjer zasledila vprašanja oziroma izkušen glede aplikacije disporta in zato bi rada vprašala kakšne so vaše izkušnje s tem? Jaz imam problem z mehurjem in glede na vse preglede so zdravniki prišli do zaključka da edino kar mi še lahko “pomaga” je aplikacija disporta. In sicer imam problem ker mi moj mehur ko je napolnjen približno s 100 ml tekočine sporoča da moram iti na stranišče. Če mi nekako uspe zadržati se mehur lahko napolni s 400 ml tekočine. Zadržim lahko le če sem v sedečem položaju. Diagnoza je bila da imam nekako poškodovan živec, ki mi sporoča kdaj morem iti na stranišče. Poizkusili smo tudi z raznimi tabletami kot so Vesicare, Tobiaz, in še enimi, pa ni bilo nič učinka. Stara sem 37 let in nekako nisem ravno navdušena nad botolinom in nad tem da bi morala nato ta postopek ponavljati vsake 4 do 5 mesecev.
Prosim za kakšen nasvet, za kakšno drugo rešitev,
LP
Pozdravljeni!
Pri vas gre za urgentno urinsko inkontinenco.
Disport je botulin toxin A. Uporablja se ga zelo redko pri zdravljenju urgentne inkontinence. Aplicira se ga z iglo direktno v mišico detruzor (v steni mehurja). Zaradi invazivnega načina aplikacije, stranskih učinkov in ev. toksičnosti, ga kakor mi je znano pri nas skoraj ne uporabljamo. Glavna omejitev, da se terapija z botulin toksinom ni prijela v uroginekologiji, je retenca urina po aplikaciji zdravila.
Trenutno se kaže na uspeh z izventelesno magnetno stimulacijo (magnetni stol). Metoda je neinvazivna. Z elektromagnetnim poljem stimuliramo kontrakcije mišic medeničnega dna in stimuliramo korenine sakralnega živčevja. Na ta način se izboljšata tako stresna, kot tudi urgentna urinska inkontinenca.
Farmakoterapija je še vedno zdravilo prvega izbora za urgentno stresno inkontinenco. Poskusili ste Toviaz in Vesicare, obe zdravili sta različici antimuskarinikov, torej podobno delujoči zdrvili.
Kombinirano zdravljenje farmakoterapije in vedenjske terapije (avtogeni trening) je pokazalo več uspeha, kot farmakoterapija sama.
Premalo vemo o poskusu zdravljenja z antidepresivi, blokatorji kalcijevih kanalov, analogih vitamina D3
in drugih.
Perkutana stimulacija tibialnega živca bi vam utegnila izboljšati težave s prekomerno aktivnim sečnim mehurjem.
Včasih ni lahko najti prave in primerne terapije, tudi zato, ker jih je toliko na voljo.
Sabina Senčar.
Pozdravljeni!
Zdravjenja z izventelesno magnetno stimulacijo mi ob pregledih sploh niso omenili, čeprav sem omenila, da bi aplikacija disorta bila kot izhod v sili, če ne bi nobeno drugo zdravljenje delovalo. Kolikor sem brala na spletu, lahko ta masažni stol uporabljaš doma in ni potrebnoo zato v ambulanto. Ali me lahko usmerite, kje lahko aparat kupim oziroma na koga se lahko obrnem za zdravljenje s to metodo?
Hvala…