Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? apilepsija

apilepsija

prosim vas da mi odgovorite zakaj v zdravstvu ne priznavajo te bolezni in ali je možno preiti za oceno invalidnosti in oceno oškodbe telesa in kam bi se morala obrniti in ali lahko zdravstvo izvede komisijo ali se ne zanimajo in le zaničujejo take bolnike in zakaj sprašujem pa zato ker sem sama bolnik že od rojstva in niti nimam priznane invalidnosti in do sedaj nisem zaposlena ker ni pri meni omogočena zaposlitev zato prosim vaš odgovor in vašo rešitev in prosim da se o tej temi apilepsiji govori v zdravstvu izredno več in da spoštujete te bolnike in da ste bolj prijazni do vseh teh bolnikov .hvala za vaš odgovor kavčič jožica.

Imam sestro, ki ima že od osnovne šole probleme z to boleznijo. Sedaj je stara 24 let in na vidiku ni nobenih izboljšav, čeprav je zamenjala in poizkusila z mnogimi različnimi zdravili, ki bi ji bolezen oblažile ali “morada” celo pozdravilo. Ima tudi zdravnika, ki pa po mojih mnjenih ni pravi strokovnjak za to zadevo, čeprav se sam ima za strokovnjaka. Po njegovem delu sodeč, pa nas v to ne more prepričati, težko pa je (čeprav ima vsak to možnost in pravico) zamenjati zdravnika, ker vseeno upaš, da po vesh teh terapijah in letih zdravljenja in odrekanja, bo mogoče tudi tu enkrat posijalo sonce in bodo zdravila, ki jih sestara menjava enkarat “taprava”.

Glede ocene invalidnosti in drugih stvari glede morebitne predčasne – invalidske upokojitve (ocene) pa se morate posvetovati z vašim lečečim zdravnikom, saj je le on pristojen, da vas napoti naprej na preglede in ocene, razen, če želite vse te storitve plačevati sami.

Iz izkušen in pogovorov z drugimi bolniki (tudi drugače obolelimi) pa mislim, da ne boste uspeli nič kaj veliko, kot ste že sami ugotovili, so ti bolniki-pacienti zaničevani skoraj iz vseh strani. Poglejte malo po statistikah in poslušajte mnenje drugih, pa bo jasno vsem, da se na tem področju ne dogaja skoraj nič. Ozaveščenost ljudi je zelo slaba in povdarjam še enkrat zelo, zelo slaba.
Zakaj sami zdravniki ne naredijo v tej smeri skoraj nič, bi bilo pravo vprašanje za njih, če pa bodo na to odgovorili je pa spet drugo vprašanje.

Draga Jožica, vem, da vam na vaše vprašanje nisem odgovorila, upam, pa da sva potrkali na zavest zdravnikov in tistih, ki so za to vsposobljeni in nam lahko odgovorijo, če pa bodo pa ne vem.

Lep pozdrav Mojca

Poskusite z bioenergijo. Potrebno je zdraviti predvsem zadnji reženj hipofize. Če je ozdravljiva skleroza multipleks, nebi smel biti problem vaša bolezen

New Report

Close