Najdi forum

apikotomija

Pozdravljeni!

Naročena sem na apikotomijo, katere pa se zelo bojim.Pravzaprav me je strah kako
bom to prenesla, da ne nastanejo vnetja in podobno. Gre za strah zaradi strahu.

Ravno zaradi tega strahu, čakam že en mesec, se mi je pričela dvigovati želodčna kislina,
ki predvsem ponoči zaide tudi v usta. Občasno imam skoraj razžrt jezik, enako čejust in
notranjost ust.Nobeno zdravilo ne pomaga. Kaže, da je strah močnejši.

Pa vendar, omenjeno operacijo bo potrebno in nujno, opraviti.

Zanima me kako kislina vpliva na postoperativno stanje.Se bo nastala
ranica sploh lahko zdravila? Operacije ne bi rada prestavljala, saj dolgo čakam nanjo
in verjamem, da se bo stanje želodca samo še poslabševalo.

Stara sem 42 let.

Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni. Nisem prepričan, če ste na pravem forumu, namreč glede apikotomije vam je očitno vse jasno. Prepričan sem, da vam je kirurg natančno pojasnil potek operacije in okrevanja po njej in nima smisla, da tukaj ponavljam, da gre za dokaj nezahteven poseg. Zelo verjetno apikotomija, na katero ste naročeni, ni edina in prva stvar v življenju, ki vam povzroča težave z želodčno kislino in predlagam, da v primeru hude anksioznosti obiščete psihologa, ki vam bo znal pomagati in to ne samo s sredstvi, ki zmanjšajo škodljive učinke želodčne kisline in ki vam jih lahko predpišeta tudi osebni zobozdravnik ali zdravnik. Če pa so težave zaradi dvigovanja kisline hude in trajajo dlje časa, pa le obiščite svojega zdravnika, saj ni nujno, da gre za težave, ki so povezane izključno z vašim strahom pred posegom. LP, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close