Najdi forum

A je kdo že bil na apikotomiji? Kako ste potem okrevali? Ali ima lahko poseg tudi neželene učinke: zlom zoba npr.?

Opravila sem apikotomijo 3. spredaj zgoraj.Poseg je bil zelo neprijeten(morda tudi zaradi neprijetnega osebja),da ne govorim o dneh po posegu.Vendar,zob se je rešil,opozorilo zobozdravnikov pa je ,da se je treba trde hrane izogibati oziroma biti previden pri grizenju,ker je zob brez dela korenine.
Se pravi za “lepoto” in svoj zob je treba potrpeti,se izplača.Bi pa svetovala,da se za tiste dni po posegu pripravite analgetike,predvsem pa okrevanje brez delovnih obveznosti(stalež ,dopust)vsaj 1 teden.
LP!!

A so vam pred posegom v zob vstavili kakšen zatič ali pa je zob bil le normalno polnjen?
A morete tudi sedaj po posegu paziti pri grizenju?
Lep dan.

Pred posegom je bil samo polnjen.Priporočilo za previdnost pri zelo trdi hrani(napr. trd bonbon ..)ostaja tudi po zacelitvi.

LP!!

Narejena na enki. Posega nisem čutila. Tudi videla nič, ker so me pokrili ćez obraz. Malo hecno je bilo edino poslušat oba, ki sta delala poseg, ker sta se matrala pri šivanju (dlesen se je trgala). Sem dobila tudi zatič. Najbrž ga provizorično že imaš. Če ga imaš, je bojda dobro, da ga ne nosiš preveč, da se znotraj korenina čimbolj zasuš,ker cement potem bolje prime.
Okrevanje je trajalo en teden. Res potrebuješ kup analgetikov, ampak pazi, niso vsi dobri. Aspirin in njemu podobni odpadejo. Pa oteklina tudi ne splahni takoj.
Z.

Ne, nimam zatiča. Zob je namreč zapolnjen.
Se pa bom “oborožila” z analgetiki. Me je kar malo strah, vendar pa zgleda, da ne bom mogla več odlašati, ker zdravljenje ni pomagalo.

New Report

Close