zdravo, no moja zgodba je sledeča… stara sem 25 let in odkar pomnim (od srednje šole) sem tehtala okrog 65kg – kak kilogram manj, to težo sem kar nadzorovala – veliko športala odrekala sem se sladkarijam, kruhu ipd. Potem pa sem 2 leti nazaj ‘zbolela’ za anksiozno motnjo in pričela z jemanjem Cipralexa, po njem pa grozen apetit utrujenost in posledično v 8 mesecih skoraj 15kg več.
S cipralexam sem potem prekinila, saj sem se počutila dobro, začela zopet športati, vendar kilogrami kar ostajajo! Res, da je ostal tudi grozeeen apetit, sem mislila da se bodo hormoni uredili ter ne bom več tako lačna pa sem še vedno, sedaj je že 4 mesece kar cipralexa ne jemljem pa teža kar vstraja, ima katera s tem izkušnje?? Kaj narediti saj sem že popolnoma obupana 🙁
Pozdravljeni, hvala za odgovor.
najbrž je res težava v izbiranju živil, vendar je težava da karkoli jem nisem ‘dovolj’ sita.
Zjutraj lahko jem sadje, kruh, kosmiče (ovsene), kuhana jajca… pa bom vseeno kmalu lačna..
Opazila sem da mi še najbolj pomagajo mali obroki (manj kot pojem – sploh v dopoldanskih urah manj sem potem lačna) vendar še vedno pojem preveč… Tudi obroki so preveliki..
Nevem, ali je težava da se mi je po jemanju antidepresivov in prehranjevanju ob jemanju le teh želodec raztegnil in so mi ostale tiste prehrambene navade in tudi grozna lakota.
Ko sem zdravila opustila sem bila prepričana da se bodo tudi ‘hormoni’ uredili in da bom lahko pričela s starim načinom prehranjevanja in da se bom s tem potem lahko rešila nabranih kilogramčkov, vendar kar ne gre.
Povsem možno je, da je “stara” prehrana takrat enostavno delovala, sedaj pa ne več – ljudje se spreminjamo, tako se tudi naše potrebe spreminjajo. In tako kot velja za vadbo, velja tudi za prehrano – slej kot prej so potrebne določene spremembe.
Lahko poizkusite z različnimi kombinacijami živil – recimo mesu/ribam dodajte zelenjavo, najboljše kakšno zeleno solato ali belo zelje. Za začetek bo v redu, če boste pri mesu zmerni (ne se nažirat), kar se zelenjave tiče pa je pojejte neomejeno, dokler ne boste siti. Pri tem pa računajte, da se občutek sitosti pojavi z zakasnitvijo, zato jejte počasi in hrano dobro prežvečite.
Poročajte kako bo šlo s tem načinom. Ni vrag, da nebi našli rešitve:).
ja, sem ugotovila da najbrž se je res moje telo spremenilo, še posebej zaradi jemanja zdravil (hormonov), najbrž se mi je tudi malo raztegnil želodec ter spremenile so se moje navade…
sedaj sem si 14 dni pisala vsak dan kaj sem pojedla (vsak grižljaj) in začudena ugotovila da ubistvu delam veliko napako ker pojem veliko skritih kalorij. Zelo pazim da ne pojem preveč pri glavnih obrokih, potem pa toliko odvečnih kalorij vnesem v telo s prigrizki (košček čokolade tu, piškotek tam, samo en griz za poskušino tu)… S tem pa naberem najbrž kar veliko kalorij ki jih sploh ne potrebujem in katere so čisto odveč saj me tudi nasitijo ne..
Pozdravljene in pozdravljeni. Jaz sem se tudi soočala s preveč kilogrami. Veliko sem telovadila in prehrano spremenila. Pomagala pa sem si tudi s tem izdelkom: http://ca139i8xu7dk5lbkf84osgmr64.hop.clickbank.net/?tid=WEIGHTLOSS
sicer je v angleščini vse ampak se gre za izgubo kilogramov in celulita. Je pa za ženske namenjen. Sicer sem malo skeptična do takih stvari vendar sem poizkusila in mi je bil res kul. Skupaj z vsem v enem mesecu -8kilogramov 🙂
ja, simon, vendar ljudje smo večinoma taki, da štejemo le glavne obroke, in pozabimo na tiste ‘koščke’ kateri ne le da redijo vendar vidim da mi povzročajo tudi tisto lakoto, padec sladkorja in odvečne kilograme.
upam, da mi bo sedaj kaj lažje se bom poskusila odreči sladkim pijačam in prigrizkom.
GD hvala za priporočilo in čestitke 8kg v 1 mesecu je zelo veliko.